Hemma från Göteborg.

Jag har nog glömt bort att skriva att jag var som sagt i göteborg över helgen. En mycket trevlig helg dock hade jag gärna stannat ytterligare någon dag. Men iaf, steg upp vid 6-tiden i lördags morse efter enbart 4 timmars sömn, för att äta frukost, duscha och så innan pappa körde mig till svävarterminalen i Malmö där jag tog bussen mot Göteborg, kl. 7.55. Niclas steg på i helsingborg 8.45 och vi var framme i Göteborg 11.20. Där vi bestämde oss för att gå och äta lunch. Blev kycklingfilé och potatis med favoritsås. Efteråt blev det till Nordstan och turistbyrån för att köpa göteborgspass. Utmärkt!

Sen blir det spårvagn mot universeum. Tillbringar ungefär 2-2½ timme med att studera olika sorters djur. Silkesaporna i regnskogsmiljön var så supersöta så det inte var klokt. Musikavdelningsutställningen i slutet var jag lite mindre road över att gå och kolla på faktiskt. När klockan börjar närma sig 16 så bestämde vi oss för att bege oss mot vårt hotell för incheckning, och ombyte. Vad tror ni inte då vi får när vi står och väntar på bussen till hotellet? Jo.. ett gigantiskt regnoväder och det dräper ner regn som attan och vi är blöta när bussen kommer. Kommer till hotellet, mycket fint sådant och checkar in. Går upp till hotellrummet och gör oss hemmastadda. Börjar diskutera hurvida vi ska åka till Liseberg om det regnar eller inte. Efter mycket velande så bestämmer vi oss för att åka iväg, vi kan inte mer än bli blöta :P.

Så vid ca 18.00 så går bussen tillbaka mot stan och senare spårvagnen mot liseberg. Väl framme på liseberg så verkar vädergudarna varit med oss och det slutar regna. :) Köper våra åkpass och drar iväg till spinrock där vi vet att Niclas vän med flera finns så vi väntar utanför entrén på dem, men såklart så ska de gå iväg och äta just precis då så Niclas och jag spenderar ett par varv i kållerado och balder, kanonen, radiobilarna, lisebergsbanan mfl innan vi möter dem vid uppsvinget som har stött på tekniska problem och är avstängd så det blir flumride istället då. Där Niclas vän verkligen lyckas blöta ner oss två utan större problem :P. Åker balder, kanonen och ett par stycken karuseller ett par gånger till innan klockan närmar sig 23 och parken stänger.

Då bestämmer vi oss för att dra och käka hamburgare och sedan bege oss mot Nils Ericssons terminalen för att ta bussen hemåt hotellet. Väl tillbaka på hotellet så lyckas vi drilla  bort nattportiern lite grann, men det rede ut sig. Grejen var den att vi lånat ett värdefack där vi lämnat rumsnycklarna och det förstod han inte riktigt. Sen så när Niclas var iväg och handlade choklad så slår jag omkull ett glas på badrummet som inte var världens bästa grej att göra kanske så jag sticker iväg till receptionen och ber om en sopborste får istället en städare med dammsugare som städar undan glaset. Frid och fröjd kan vi äntligen gå och lägga oss i supersköna sängar efter en mycket rolig dag.

Söndag morgon börjar med att vakna upp och klä på sig för att sedan dra ner till hotellrestaurangen för att äta superduper god frukost. Där fanns så mycket att välja mellan så man inte riktigt visste vart man skulle börja. Äter självklart för mycket utav det goda. Därefter blir det hotellrummet för duschning och packning för att senare checka ut. Ta bussen tillbaka till stan för att hitta bagageförvaringen inne på centralstationen. Efter ett par varv och vi är på väg att ge upp så hittar vi ett skåp att ta. Sen blir det lite sightsing i stan och titta lite grann i klädaffärerna. För att sedan äta entrecote på restaurang, den godaste bearnisesås jag ätit på länge hade dem. Sen tog vi en tur ut till Haga också innan vi vände tillbaka mot centralstationen för hämtning av bagage och handling av kaffe innan vi tog bussen tillbaka mot Skåne.

Konstaterat: en mycket trevlig göteborgsvisit. =)

Kommentarer
Postat av: Tobias

Precis, verkligen skumma storlekar :S

2009-08-18 @ 18:09:52
URL: http://grymtroligperson.blogg.se/
Postat av: Emelie

Hej!

Vilken söt liten blogg du har, å vad bra du skriver! Glad att jag ramlade in här :)



När jag lix är här så tänkte jag vara en sån där dryg jävel och tipsa om min tävling!



http://emmelist.blogg.se/2009/august/vinn-en-klanning-fran-stylebystars.html

(bara att följa instruktionerna i länken)



Man kan vinna en klänning från stylebystars, å den avslutas IMORGON så passa på :)



Hoppas du vill vara med ! Ha en fortsatt trevlig dag tjejen!



Många kramar//Emelie

2009-08-19 @ 08:08:08
URL: http://emmelist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0