Äsch...

Vad beroende man blir av tekniska prylar... Ikväll slutade tv-apparaterna fungera... Ingen sändning i huset alls. Ringde nyss canal digital som vi har som tv-operatör men de kunde hjälpa till utan eventuellt först imorgon fungerar tv:n igen. Bäää. Men men, desto mer tid blir det till bloggen och skrivande istället.

Imorgon blir det till praktiken och försöka komma ihåg bokföringskonton m.m. Samt göra löneavstämmningar..


Middag

ikväll blev korvstroganoff med makraoner..
inget jätte inspirerande egentligen, imorgon hade jag tänkt att få mamma och laga till lite fisksoppa.

Mer ikväll är att jag ska försöka fortsätta skriva på mitt arbete och sedan se lite tv.


Jag är hemma igen...

men så ack förfrusen och ett fett stort blåmärke på röven. Jag hann i prinicp ine mer än hundra meter innan jag for på rumpan på en sjukt ful isfläck. Det var ungefär då jag tänkte men jag kan ju cykla till praktiken imorgon och vips så stod jag på rumpan.. Så den där cyklingen tror jag får vara tills det blir töväder igen. :(  Men jag ska nu fortsätta skriva på mitt arbete så vi hörs!

En kall dag...

och jag känner att jag behöver energi så jag tror jag väljer att plocka fram vinterkläderna och sedan ut i kylan på en mysig hundpromenad.


Tisdag 30 nov 2010

Jag har hittar världens bästa grej som i princip "tvingar" mig att skriva minst 1 inlägg om dagen, listan finns nog lite överallt i bloggvärlden just nu men jag tänkte att jag börjar imorgon den 1 december med första dagen och sen förhoppningsvis 1 inlägg om dagen med de andra under hela decembermånad.

Dag 01 – Presentera mig själv

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Om det här vore min sista dag

Dag 07 – Vänner

Dag 08 – Favoritsaker

Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi

Dag 10 – Bloggfavoriter

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig

Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig

Dag 14 – Dåliga vanor och laster

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Första kyssen

Dag 17 – Barndomsminne

Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Mina förebilder

Dag 21 – Mina dåliga sidor

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Mitt hem

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – Det här är jag bra på

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Saker jag saknar

Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor

Dag 30 – 10 dödssynder

 


Måndag 29 nov 2010

Dags att rycka upp sig lite skulle jag tro.. Dålig uppdatering beror enkelt sagt på dålig inspiration och lite tid.

Jag fick tyvärr tillbaka ett tentaresultat som skrevs för några veckor sedan och det gick inte så bra :(. Men det är ingenting att gräva ner sig över och ta nya tag istället. Omtentan är den 17/12 men jag känner inte att jag hinner med att plugga till den tentan. Så jag satsar på att införskaffa litteratur under våren och tar den tentan över sommaren och skriver i augusti 11.

Så ja, livet är väl som det är just nu... En rad depressioner som jag försöker ta mig igenom på ett smidigt sätt. :) Men vi hörs.

En seg söndag...

Idag har jag varit otroligt trött.:( Men det blir ensam mamma söker nu kl 20 och sedan ska jag se till och komma i säng. Ska iväg ett par ärenden efter praktiken imorgon också så dagen kommer bli lång. Dags att inhaffa massa energi. :) Nä, nu ensam mamma söker...

Söndag 21 nov 2010

God "morgon"!

Vakna för någon timme sen och har sedan dess ätit frukost. Nu ska jag nog snart få med mig Saga in i duschen och tvätta henne. Har inte blivit gjort på länge. Fundera på om man skulle ta en runda till gymmet senare men det är nog inte en jättebra idé efter att haft en utekväll igår.

Någon som har lite koil på det där med alkohol och träning, hur länge bör man vänta innan man tränar efter man intagit alkohol? Men rent praktiskt tror jag att jag väljer ta det där träningspasset först imorgon iaf.

Nä, jag får in i duschen...


Lördag 20 nov 2010

God eftermiddag/kväll.

Jag har varit igång hela dagen. Vaknade imorse efter cirka 11 timmars sömn då jag var helt totalt slut igårkväll. Somnade vid 22-23-tiden och sov till 0900 imorse. Riktigt skönt. Morgonen började med en promenad med Saga på cirka 1h innan man kom hem och åt frukost och duschade och gjorde sig iordning. Vid 12-tiden skulle vi ut och köra till Helsingborg och jag körde Tiguan för första gången på månader. Det gick bra. Anledningen till varför vi skulle till Helsingborg var iaf att vi skulle hämta hem båten som varit på service. På vägen hem körde vi inom Center syd för en fika och sedan vidare till Grönby där vi skulle lämna båten för vinterförvaring. Därefter blev det hem igen..

I helsingborg hade det snöat så det låg ett helt lager med snö på marken och jag hade verkligen fel kläder, framför allt fel skor. Hade converse på mig som har hål i sidorna så jag blev ju blöt om fötterna :(.


Är det bara jag som är antijul?

Är det verkligen bara jag i hela världen som är så anti jul man kan bli just nu? Jag är redan trött på all tanke kring julmat och alla bestyr? Uhää? Jag menar, samma sak varenda år? Kanske var roligt tills man var gammal nog att förstå att jultomten inte fanns på riktigt? Men när affärerna tar fram julsaker i mitten av oktober när det är två MÅNADER kvar till jul så tröttnar iaf jag på julen ganska fort.

För mig ska julen vara mysig och det innebär att julsaker kommer fram tills advent och definitivt inte en dag tidigare. Alla ljusstakar i fönstren är mysigt men all annan hets att plocka fram grejerna innan halloween är över är så fel det kan bli. Missförstå mig rätt, julen ska firas i december och inte oktober!

Så för mig känns det som julen redan varit. Jag blir kanske av annan uppfattning den dagen jag själv får barn och firar jul av den anledningen men jag tror redan nästa år tänker jag satsa på att dra till mitt favvoland över jul och nyår - till Thailand. Har firat jul utomlands en gång - på Cran Canaria för kanske 5 år sedan. Sjukt mysigt.. visst man kanske sakna den svenska julen med snö men allt annat med alla bestyr med städning, pepparkaksbak m.m slipper jag nog gärna...


a

Jag har varit oanträffbar ett tag pga jag har påbörjat praktik och har lagom långa dagar. Dessutom mycket plugg. Jag efterlyser någon som eventuellt har tillgång till databaser med vetenskapliga artiklar och skulle vilja hjälpa mig? Men jag tackar för idag och säger härmed godnatt!


-

Jag har sagt det tidigare idag men idag är en dag som inte alls fungerat speciellt väl för mig. Har varit ledsen i omgångar och känner mig väldigt ensam. Men jag vet samtidigt att det som nu hänt har varit ofrånkomligt. Det fungerade inte längre och jag kommer bli lycklig en dag i livet, även om det inte är nu.

Men kan inte riktigt allt bara fortgå för man känner sig trygg då men kärleken ej finns där. Så jag tar med mig ordspråket "Njut av varje dag" och gör detta till en bra sak.


Träningsdags!

Jag ska packa väskan med handduk, linne, bh, byxor, strumpor, trosor och duschgrejer samt skor och sen dra iväg till gymmet.. :) Det blir förhoppningsvis ett Body Pump Pass ikväll men är platserna slut väljer jag gymmet en timme istället. Hörs senare!

Måndag 15 nov 2010

Godmorgon!

Kommer bli matschema samt träningsschema här om ett tag. Kommer skriva ner allt jag äter/dricker samt tränar.

Ska iväg på ett par möten senare idag och ska in i duschen om drygt 1h men innan dess ska jag se till att renskriva sista anteckningarna från förra veckans föreläsningar och sedan bestämma mig för vilka av dem jag ska skriva delmoment 1 på.

En vrickad bild på mig och en kompis för ett tag sedan..
Hörs senare! Ciao

.

Jag tackar för en fin vecka och hoppas på en minst lika bra nästa vecka. Nya kontakter och nya träffar blir det. :) Ciao


Söndag 14 nov 2010

Jag har bestämt mig, det blir detoxveckor med start nästa vecka. Typ bara kött, fisk, frukt och vatten samt grönsaker kommer komma in i min mun... Planerat in 3-4 träningspass också. Måste få rutiner nu även om det kommer bli noll fritid eller noll sömn i cirka 6 veckor. Men lätt värt det ändå. Jag trivs inte i min kropp som den ser ut just nu, jag säger absolut inte jag är överviktig men jag vill inte ha putmage och känna mig "stor". Så ett par kilo ska bort. Motivationen ska hittas och det är dags nu att det händer något. Ska skapa mig ett belöningssystem också så jag har något att sträva efter. Men det känns verkligen sjukt bra och jag känner mig taggad över att det kommer bli bra. Det som kommer bli svårast att stå utan är nog kaffe, men någon kopp om dan får det ev bli. En dag i veckan (lördag) kommer bli den dag man får äta något men nästa lördag får jag nog stå utan för det måste bli en chockvecka. Första dagarna blir nog jobbiga men imorgon har jag iaf sovmorgon.

Annars i helgen har det varit trevligt ;). Blev brogatan både i fredags kväll och igår. Men gisses vilka konstiga människor det finns. Fulla norrlänningar är helt ärligt riktigt konstiga - säger man till en tjej "Jag ser att du vill ha mig, men tyvärr går det inte ikväll" så säger iaf jag att de är konstiga!

Jag Fått veta vart jag ska ha praktik också. Vet inte vad det är för ställen riktigt men det får jag veta imorgon eftermiddag.



Lördag 13 nov 2010

Godkväll!

Dags för en grym partynatt till. :) Taggad så det blir nog kul I hope. Yesterday, vill jag nog helst glömma helt och hållet... Så den kvällen ska inte upprepas ikväll iaf. Mot bussen om en kvart.. :) Hoppas ni får en kul kväll! Ciao

Torsdag 11 nov 2010

Jag måste bara få ösa ur mig lite skit... I måndags startade den nya kursen (2:a för terminen) och varar fram till slutet av januari (v.3). Den nya kursen är verksamhetsförlagd utbildning, vi ska alltså ut på företag/revsionsfirmor för att se hur det egentligen fungerar. Denna veckan har gått ut på att ha föreläsningar om lika teorier/teman och sedan nästa vecka ut på företagen och sen varje vecka fram till jul, 3dagar i veckan. Men grejen är bara den att vi fortfarande inte vet vart vi ska vara, alltså att vi vet inte på vilken firma eller vilken tid eller ngt alls. Denna info ska vi få imorgon efter föreläsningen. Så allt är riktigt snurrigt nu och jag hoppas INNERLIGT att man får något som man kan få roligt utav, att man blir nöjd med sin plats.


.

Sitter här framför tv:n med huvudvärk (dock börjar den lätta ngt nu...) Men jag tror jag ändå

skall krypa i säng nu.


Usch.. och MASSA GLÄDJE!!

Huvudvärk börjar spöka... :/ Får nog ta en tablett, stänga av datorn och lägga mig framför tv:n. Ska se ensam mamma söker kl 20 sen får det nog bli sängen skulle jag tro.. Jag hatar denna hemska huvudvärk som kommer gnagandes ibland. Senast jag hade sjukt ont i huvudet var för cirka en månad sen. Jag har ingen aning om vad det beror på eller så men jag får sjukt ont och enda sättet att bli av med det blir att sova.

Ny kurs imorgon också. VFU - verksamhetsförlagd utbildning.. och vi ska ut på företagen nästa måndag och vi vet fortfarande inte var vi ska vara för vi inte har fått tilldelade några platser. Så vi får väl se om det blir en teoretisk kurs eller om vi ska få se det i praktiken.

Ja just fan. en sak till det var ju ikväll som Malmö tog SM-guld!!!!!

Bildkälla

Malmö vann över Mjällby med 2-0 och Helsingborg spela oavgjort.
Detta gjorde att Malmö tog SM-guld med 2 poängs marginal. :D

Söndag 7 nov 2010

En sak jag funderat ett tag på är egentligen, men hur skapar man sig nära vänskapsrelationer? Eller enkelt sagt, hur skaffar man sig nya vänner överhuvudtaget? Jag känner mig handlingsförlamad på sådana saker.. Blä! Man har vänner men inte många nära vänner och det SAKNAR jag riktig mycket. Vänner man känner sig bekväm med i varje enskild situation. Flera man kan känna att jag kan berätta allt för och be om råd. Jag får utveckla detta senare, då jag ska iväg och träffa en av få vänner jag faktiskt har....


.

Jag tackar för denna lördag och hoppas ni haft en bättre dag än mig.

Jag skulle ut och festat ikväll men allting blev inställt så jag har istället suttit hemma

och spelat sims och sett på diverse tv-serier sedan veckan.

Hoppas på en skön söndag!


Lördag 6 nov 2010

Ursäkta för jag inte hörde av mig alls under gårdagen men det finns en anledning till detta, jag var uppe sjuuuukt tidigt (kl 5) för jag skulle upp till skolan och skriva tenta. När det är tentadags åker jag ALLTID minst 1h i förväg för att vara helt säker på att vara där uppe i tid till att tentan börjar. Med så mycket strul och mög det varit med skånetrafiken senadte tiden skulle man nästan åka 2h i förväg men jag kände, nä en timme får räcka.

Iaf, tentan startar vid 9 och har skrivningstid till 14 men jag hade svarat på alla frågorna och kände mig ganska nöjd med svaren redan efter 3h och kände att sitter jag här längre så kommer jag bara börja ändra mig så det är lika bra att gå istället.

Så efter det tar jag tåget 12.50 från Kristianstad och blir tvungen att byta tåg i Hässleholm och där i Hässleholm passar jag på att smita in på Subway och handla lunch, jag vart förvisso inte sådär jätte hungrig men lika bra och äta iom jag visste att det skulle bli en lång dag. Tar sedan tåget hemåt och hemma cirka 15.20. Då jag bestämmer mig för att ta en powernap på cirka en timme innan det var dags att göra sig iordning för middag med släkten.

Släkten kommer väl cirka sex-halv sju och blir middag med mycket mat. Sedan vid halv tolv bestämmer jag mig för att åka in till stan och träffa upp vännerna och festa lite. Så vi hamnar på Brogatan och tjattrar om allt eller inget typ. Kommer hem och kryper lagom död i säng halv 4 imorse.

-

Jag tackar för idag och hoppas verkligen jag kan somna ikväll och att det kommer gå bra imorgon.

 


Tävlingstips


Från Hedbergs guld och silver hos Linn

Torsdag 4 nov 2010

God förmiddag!

Jag känner inte att det händer något intressant i mitt liv då mitt liv består av tentaplugg denna vecka. Har tenta i handelsrätt 2 imorgon och på ngt vis känner jag att det kan gå hur som helst. Det beror helt på vilka frågor som kommer om det kommer gå bra eller ej. Men hur orkar man hålla ordning på 150 000 paragrafer. Det är ju olika saker i varje paragraf också men vi får väl se om det går vägen imorgon. Jag kommer göra ett försök och kommer bli skjetna glad om det går vägen men kommer inte deppa ihop totalt om det inte gjorde det för det är bara och göra ett försök till helt enkelt.

Men vad weird det känns, för man tyckte nyss var det ju sommar och vi är redan inne i november för när man börja skolan igen i slutet av augusti så tänkte man, det är låååångt till november men nu är vi här.


RSS 2.0