Underbara söndag!

Godkväll!

Jag har inte glömt bort att skriva, jag har inte haft tid helt enkelt :P. Men jag tänkte passa på att säga att jag hoppas ni varit och röstat idag för idag avgörs Sveriges närmsta 4 år. Vilket parti och varför jag röstat som jag gjort tycker jag är helt oväsentligt att sprida på nätet så jag väljer att inte skriva ut det. Det  jag däremot borde göra nu är att fundera på att packa ner saker och ting till skolan imorgon så inget viktigt glöms hemma. Så ciao!

FAB Friday

Godmorgon sunshines!

Känns galet men det är faktiskt mörkt utanför fönstren vid denna tid.. Märks verkligen att vi är på väg mot mörkare tider men jag gillar det ändå på ngt vis. :) Löven som blir gula/röda och lägger sig som ett täcke på marken. Goa halsdukar, mössor och vantar att svepa in sig i.

Men iaf, nu på morgonen sitter jag och äter frukost, hör katten jama och konstaterar att jag måste gå och borsta tänderna strax. :) Så vi hörs!

Godnatt

Jag har totalt glömt bort bloggen idag, sorry! Inte för jag haft mycket att göra egentligen men plugg sliter på en och man orkar inte sitta lika mycket framför datorn när väl plugget är överstökat. Dock börja the mentalist på trean för en stund sedan så jag tänkte krypa ner under täcket och se det för att sedan sova. Godnatt!

Måndag

God förmiddag!

Måndat idag, vilket innebär ny vecka och nya tag. Min dag idag spenderas med att försöka skriva rättsfallsreferat samt läsa i associationsboken.. :) Så för att få något gjort idag så är det nog hög tid att komma igång.. Hörs!


Äntligen

färdig med dagens sysslor!

Jag har dammat, dammsugit och moppat golv inne hos mig samt dammsugit och moppat golv i hela hallen. Men även gjort rent HELA badrummet.. Behövdes verkligen. Otroligt länge sen jag gjorde rent härinne...

Har precis duschat och ska bara ta tag i dammsugaren samt moppen och göra rent golvet i badrummet också sen ska jag sätta igång och laga middag. Riktigt vad det blir för något har jag inte bestämt mig för än förvisso.... Sen ikväll blir det till dockan och se dansteater. :)

Söndag

Godmorgon!

Idag känner jag som en människa som vill erövra hela världen. Samtidigt som jag vill ta itu med diverse måsten som städning och tvätt så vill jag göra något kul, som tex sticka iväg till stan och gå i affärer och se allt nytt som kommit in u butikerna. Så jag funderar lite grann att dela denna dag i två delar och först städa, pyssla med diverse grejs för att ikväll åka iväg till Dockplatsen och se dansteater. :)

Jag saknar...

Min lilla fina vovve.... Hon är med föräldrarna i stugan och kommer kanske hem imorgon, får hoppas det för hon är efterlängtad.. Hur ska jag överleva om hon inte kan leva vidare? Blir sjukt ledsen bara vid tanken.. men försöker se det vid den bra sidan och hoppas verkligen hon blir bra och kan stanna hos oss. Min fina lilla saga...


Sandor slash Ida

Ikväll gick filmen Sandor slash Ida på tv och jag såg delar av den. Den finns som både film och bok och nedan följer en handling om vad boken handlar om.

Handling

Balettdansaren och coola tjejen. Bögen och slampan. Osynlig och populär. De är varandras motpoler, men känner samma sak. De hatar båda sitt liv.

Sandor och Ida träffas via nätet. På något annat sätt skulle de aldrig kunna träffas, de är ju liksom på varsin sida av jordklotet, i varsitt universum. Så olika som man bara kan bli. Ändå verkar Sandor vara den enda som förstår Ida, och Ida den enda som förstår Sandor. Men kan deras kärlek bli något mer än en internetflört?

Sandor slash Ida har blivit något av en klassiker bland ungdomslitteraturen, och den känns fortfarande aktuell trots att den är från 2001 och tekniken och samhället förändras så fort. Livet som tonåring förändras inte. Känslan av att vara missförstådd, ensam, fel finns alltid där. Och Sara Kadefors förmedlar den på ett fantastiskt sätt.

Både Sandor och Ida har en liten bit av mig i sig, det var det som fick mig att sluka boken när jag var elva år, och det som får mig att sluka den idag. Ett hat som går att ta på, en ensamhet som inte har någonstans att ta vägen, ett liv som jag inte kan göra annat än att känna igen mig i.

Särskilt starka är porträtten av de båda mammorna. Så olika men ändå så lika. Och det är ytterligare en av de faktorer som gör boken så lätt att känna igen sig i. Alla har vi en mamma att älska, hata, såra och bli sårad av.

Filmen från 2005 baserad på boken gjorde mig besviken. Den lyckas inte förmedla samma känsla, antagligen på grund av den distans som, enligt mig, alltid är så mycket större mellan film och tittare än mellan bok och läsare. Att jag avgudade boken gjorde säkert också sitt för att förstöra min upplevelse av filmen. En film har dessutom ett betydligt tydligare bästföredatum än en bok och Sandor slash Ida gav redan från början, precis som många andra liknande ungdomsfilmer, intrycket av att redan vara lite för gammal.

Att läsa om boken och upptäcka att den fortfarande berör mig kändes därför som något av en lättad. Det var härligt att åter krypa in i den känsloförstärkande tonårshjärnan som jag ännu inte riktigt tagit av mig, samtidigt kryper det i kroppen av återuppväckt frustration och minnen av hur världens alla jobbighet klumpade ihop sig rakt ovanför mig, precis som hos alla tonåringar.

Mitt betyg

Både boken och filmen tycker jag är så vacker på ngt vis. Riktigt hur kan jag inte sätta orden på men jag anser den vara bra.

 


Tankar kring 11 sep 2001

Det var för många år sedan. hela 9 år har gått sedan det hände men världen har inte riktigt än återhämtat sig. Jag pratar givetvis om World trade center attacken i USA den 11 september 2001. Jag minns det på något vis som det var igår, jag kommer ihåg att jag satt på bussen på väg hem från stan den eftermiddagen och hörde på radion att någon flygit in i en byggnad. Så fort jag kom hem slog jag på tv:n och såg bilderna, ena tornet av World trade center hade rasat och några minuter senare var det andra tornet också raserat. Det går inte att föreställa sig hur det såg ut på platsen, man har sett många filmer om det men nej, det går nog aldrig att förstå hur det har sett ut med de där två tornen. Jag har aldrig varit i New York men vill ack så gärna åka dit, inte av anledningen att se var tornen stått utanför att det just är New York. Men världen kan inte förstå varför det blev såhär och all den ilska och aggressivitet som uppkom efteråt. Man har väl fortfarande inte hittat Usama Bin-Lada som var ledare för nätverket al-Qaida?

Det som hände var att 19 personer i nätverket al-Qaida kapade 4 passargerarplan varav 2 flögs in i tvillingtornen World trade center på Manhattan och ett flögs in i USA:s högkvarter Pentagon och det sista havrerade på ett fält i utanför Shanksville i Pennsylvania. Det dog 3000 människor i attackerna.

Attacken är den hittills största terrorattacken mot ett västland och ses som en av de mest betydelsefulla händelserna hittills under 2000-talet vad det gäller ekonomiska, sociala, politiska, kulturella och militära effekter i USA och många andra delar av världen. Som svar på attackerna startade USA det så kallade kriget mot terrorismen.

USA:s kongress lät granska attackerna genom Kommissionen för terrorattackerna mot USA.Hur ett avtornen rasar..
Bildkälla

Lördag

Jag hoppar in och önskar er en trevlig lördag! Tror jag också kommer få i slutändan även om det känns långt borta när plugg hänger över en, men det känns nog alltid lättare efter att det är gjort och kunna njuta senare. Så jag återgår till böckerna i några timmar... ciao så länge!

Min söta hund Saga ca 11 veckor gammal.


Fredagsmysssss....

Jag har åkt på en förkyldning, så näsan bara rinner och rinner... :( och jag känt mig allmänt hängig i några dagar dock utan feber. Men jag har sovit mycket och jag tror jag behövt det, kroppen protesterar..


Skolan har även börjat och numera läser jag handelsrätt II så det är lagar, paragrafer etc som upptar mycket av min tid. Även uppsatsen är på väg att vara klar inom den närmsta veckan och gissa bara hur underbart det känns! :)

Ang rubriken så trotsa jag min förkyldning ikväll och valde att gå ut och käka med tjejerna och sjukt kul det var :). Dock känner jag mig riiiiktigt trött idag så imorgon tänker jag ta mig en välförtjänt sovmorgon.


RSS 2.0