M Å N D A G

Godmorning sunshines!

Jag är på topp tidigt då det är dags att ta tag i plugget igen. :) Så just nu brygger jag kaffe, brer smörgåsar och donar lite innan man ska iväg. Så jag säger helt enkelt, gött mos och hoppas ni har en trevlig måndag!

Köpenhamn 100827

Hej hej! :)

I fredags åkte jag och pojkvän tillsammans med vänner till köpenhamn för lite upptäcktsfärd. Mycket trevligt var det allt. Hittade en helt underbar bar som vi bara älska och fundrades över varför det inte finns sådana barer i Malmö...

Vi börja med att åka tåg från Malmö C till Norreport.


Vi tog turistbilder vid Dammarna i närheten av Norreport

Gick på Ströget...

Var på Rådhusplatsen.. (Heter det väl, där innan man kommer in på ströget?)


Stod utanför Tivoli och fundera över om man skulle gå in där?

Kollade in ett stort museum utifrån. (Minns dock ej vad detta museum hette)


Besökte en bar som hette Barbar Bar på Vesterbro


Leta upp ett torg som kallades flesketorvet. :P


Och kvällen avslutades på denna underbara bar, Bar7! :)


En lyckad dag och det var en sjukt kul dag och kväll!

L Ö R D A G

Godmorgon sunshines!

Sovit gott? Jag har. :) Malmö Festivalen är igång och jag som skulle bojkott den besökte den redan igårkväll.. :O men ack så kul jag hade, PERIKLES är årets festival höjdpunkt. Ni vet den där låten som "Var ska vi sova inatt?"? Det är de som gjort den och de lyckades otroligt bra med att få igång publiken.

Denna lördag spenderas med lite plugg, förbereda mat till ikväll samt att man ska på kräftskiva i Svedala. :)

Förändringen?

Godmorgon sunshines!

Solen skiner och allt är på strålande humör.

Jag tror jag har hittat det som jag verkligen ville hitta för att skapa motivation och vilja att förändra det jag funderat på i en evighet känns det som.

Jag är trött på att känna mig "stor" och inte komma i kläder som jag bara älskar. Att ha jeans där ingenting hänger utanför när de är stängda är mitt verkliga mål i livet. För de senaste månaderna (året) känns det som jag ökat ca 5-7 kg i vikt och de där kilona gör att jag inte mår bra alls. Jag säger inte att jag är tjock men inte heller smal men efter att ha ökat i vikt och de satt sig runt rumpa och mage känner jag mig inte tiilfreds med det liv jag lever så numera blir det frukt istället för kaka, vatten istället för läsk och massvis med grönsaker. Ska verkligen läsa in mig på olika saker också, samt träningen måste bli ett med mig. Det får bli full planering men jag ska lyckas och jag säger inte att det kommer bli en förändring på en månad, inte två heller men kanske ett halvår?

Jag återkommer senare, jag ska sätta mig ner och försöka plugga lite tsm med en kompis nu.


Tom...

Varnar för rörigt inlägg!

Jag känner mig så otroligt tom inombords och vet för tillfället inte alls vart jag ska ta vägen. Det är egentligen ingenting som har hänt men jag känner mig så otroligt korkad och misslyckad. Känner mig noll motiverad till någonting och allt numera känns bara jobbigt. Jag vill inte ha det såhär så varför?!?! Jag vill så otroligt gärna känna mig glad och tillfreds med livet men jag skulle tro att jag sätter för höga krav och irriterar mig för minsta lilla. Har inget tålamod när någonting går emot mig. Känner mig helt enkelt väldigt ensam just nu även om jag vet att det finns människor omkring mig som uppskattar och gillar mig. Men jag känner att jag inte vårdar de relationer jag har på ett tillfredställande sätt och hur fan jag ska ändra på det är det jag känner mig mest osäker över numera. Varför slutar vissa människor höra av sig och när man sedan försöker prata om det försvinner de in i skuggan och drar sig undan? Jag vill vad det är jag gör som gör att människor behandlar en på det sättet. :( Det känns just nu som att jag saknar en person i min närhet som jag verkligen kan känna trygghet, tillit och allt möjligt för.

Vänkretsen senaste tiden har rivit upp många sår som tagit mig låång tid att läka från tidigare. just nu känns det bara som jag är tillbaka på ruta 1 och känner mig verkligen bortkommen och förvirrad. Kan inte bestämma mig alls för vad jag ska och inte ska. Har jag bestämt mig för något och sedan helt plötsligt känner att nej, jag vill inte alls detta egentligen. Men undviker att säga något för att slippa känna samvetet ska bära en skuld som egentligen skulle behövas tas upp till ytan. Även om mycket av det som hänt i vänkretsen inte egentligen berör mig överhuvudtaget så kommer relationer i rullning när en person faller bort eller tillkommer.

Recension av filmen Inception




Bildkälla

Regi: Christopher Nolan
Genre: Thriller, Sci-Fi
Speltid:2h 28m
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, m.fl.

Handling:

En enkel idé kan vara ovärderlig eller livsfarlig i en framtid där brotten begås i den mänskliga hjärnan. Don Cobb har en unik förmåga att stjäla information direkt från källan, när hans offer är som mest sårbara - i drömmen. När det gäller företagsspionage är Cobb en legend, men det är ett rykte som kostat honom alla möjligheter till ett vanligt liv och som håller honom på ständig flykt.

Nu har han erbjudits en chans att vinna sitt liv tillbaka, om han lyckas med ett sista jobb. För det krävs att han ska tänja gränserna för vad han kan för att lyckas med något ingen tidigare kunnat göra: plantera information i ett annat medvetande.

Men det som kunde varit en perfekt avslutning på en brottslig karriär blir en omöjlig utmaning att överlista en motståndare som verkar kunna förutse Cobbs varje handling. Ingen människa kunde varit beredd på det som väntar. Utom Cobb.

Min uppfattning och slutbetyg:
Jag gilla filmen MYCKET och skulle rekommendera alla att se den då den var super bra gjord. Gillar verkligen DiCaprio i huvudrollen och han spelar rollen väl.

 


Bio

Ikväll blire bio men det är inge vidare inspirerande att gå ut när regnet fullkomligt ÖSER ner... :( Men jag har tjatat om bio i över en vecka nu så det är väl bara att sätta sig vid hornet och bli lite blöt. Får bli jeans och tjocktröja samt jacka och paraply och försöka hitta ett par vattensäkra skor men riktigt vilka det ska bli vet jag inte än... :S

Filmen vi ska se är iaf Inception och recension kommer troligen under morgondagen.

Efter att....

* Svurit
* Skrikt
* Varit irriterad


över att min e-legimation inte fungerat som den skulle tog jag till slut luren och ringde till support och frågade om råd. Det var så enkelt att jag bara skulle starta om webbläsaren för att säkerhetsprogrammet skulle vara igång INNAN webbläsaren skulle kunna användas. Men jag bara, varför kunde ni inte ha skrivit ut det på er supportsida istället? :( Men allting gott, nu har jag fått e-legimationen att fungera. Så jag har ansökt om pengar från CSN och påmint mig själv om att om 2 veckor börjar plugget på allvar igen... :)

F R E D A G

God eftermiddag.

Denna dag har bara försvunnit, hur har jag ingen aning om. Men dagen har spenderats med segling samt matlagning och nu sitter jag här, lyssnar på musik och funderar över på om jag ska orka ta tag i lite städande och undanröjning av diverse grejs.

T O R S D A G

Godmorgon!

Sovit gott? Jag har, fast det blev alltför sen kväll igår. Var och såg teater för första gång på år tror jag det är. :) Men sjukt bra var den iaf. Om ni någon gång hört talas om Edgar Poes noveller så var det iaf ur dem som pjäsen spelades. Den gick under namnet "De dödas skrik". Går på Hipp tisdag-fredag kl 21.00 (Insläpp sker dock redan 20.00 och man bör vara i tid.) Så jag var hemma först efter halv elva och somnade ca halv tolv. Måste bli bättre på att komma hem tidigare samt sova tidigare. Skolan börjar ju på allvar snart igen också.

Idag då? Jo, det blir en cykeltur till stadsbiblioteket för uppsats en stund. Så det är hög tid för mig att hitta dusch, kläder samt fixa mig lite för att sedan komma iväg. Hörs sen!

T I S D A G

Godmorgon!

Idag blir en hemmadag helt enkelt, jag ska bara slappa i solstolen fram till lunch om en timme och sen sätta mig att plugga en stund i eftermiddag är tanken. Jag har ingen energi till mycket känns det som utan jag sover ofta och det känns ganska vemodigt vill jag säga.


...


Veckans bästa kväll avklarad..

Ikväll stod det segling på schemat och det blev lite blött... ;) Inte för att det regnade utan för att båten jag segla inte riktigt stod emot vågorna som vällde över oss. Men seglingen gick kalas och det känns riktigt skönt faktiskt. Ska försöka boka in en uppsegling snart också tror jag, innan månaden är slut? Göra ett försök åtminstone.

Men nu ikväll blir det diplomaten och sen sova.

Ciao

Jag bakar...




Förmiddag

Änsålänge denna förmiddag har jag sysselsatt mig med uppsatsläsning. Går framåt trots det känns man stampar ändå.  Men jag ser ljust på framtiden och hoppas det går bra och vi snart blir klara. Det är inte långa stunder direkt som vi sitter tillsammans men i slutändan sitter man ju ändå ett par timmar. Mer idag funderar jag faktiskt på om man skulle orka ta sig till gymmet en snabbis nu innan mamma börjar jobba. Bättre det än ingenting iaf.

Hörs senare!

M Å N D A G

Ny vecka, och nya tag. Uppsatsarbete fortsätter idag där vi slutade förra veckan. Äntligen fått ordning på problemformulering och syftet.  Så otroligt skönt. Nu är det bara resten av uppsatsen som ska checkas igenom också innan analys och slutsatser kan sammanställas.

Men jag kan väl ta helgen i snabba drag nu.
Fredagkväll - sen middag som gjorde att jag blev ca 1 1/2h sen till en planerad ölkväll hos vänner. Nattakäk från stippes mitt i natten och sen hem.
Lördag - sov till ca 13.00, sen duscha, äta frukost och dividera om hur vi skulle eller inte skulle gå på bio. Därefter kommer vi fram till att det inte blir bio utan vi väntar. Sen drog vi iväg till västra hamnen för promenad och sen tillbaka hem igen för att käka middag. På kvällen blev det filmhyrning och sen vidare till Helsingborg.
Söndag - vaknar ca 12.00 för frukost, glo tv och sen halv tre bege oss mot Knutpunkten för att åka hemåt.


I'm home

Jag är tillbaka hemma efter träningen, gick sjukt bra men det kändes verkligen i benen att man tränade för tredje dagen i rad.

Sedan jag kom hem för cirka en timme sen, har jag badat, duschat och nu sitter jag och väntar på köttfärspaj! :) Sjukt hungrig är jag iaf. Kan inte heller bestämma mig för att om jag ska dricka ikväll eller om jag ska låta bli. 

Men nu ska jag hjälpa mammi med maten. 

 


Ett av dagens fyra måsten avklarade.. :)

Sådär ja, om man bortser ifrån frukost etc så har jag klarat av ett av de fyra måsten jag skulle idag. Det var stooor handling på G så nu ekar inte kylskåp/frys samt skafferi så tomt längre.

Men ack så dyrt mat har blivit numera, måste ju jämföra alla priser på olika varor hela tiden. :( Att sedan typ tomater är dyrare bara för de är odlade i Sverige än i Holland har jag otroligt svårt att förstå. Jag menar, arbetskraft med transport hit kan väl ändå inte vara så mycket billigare än att inköpa till affären närproducerat. Kan kanske förvisso bero på att Holland- Malmö är kortare än Sundsvall - Malmö?

Resten av dagen består i att fixa ännu fler muffins, träna samt iväg till krogen ikväll... (För sådär 4 helgen i rad, min inplanerade vita helg blir ingen vit helg längre....)

FAB Fredag

Godmorgon sunshines!

Idag är jag frisk som få. :) Jag har skön träningsvärk i magen och det är det jag älskar! Så wonderful skönt att kommit igång med träningen, ska bara hålla det också.

Somnade igårkväll och sov hela natten lång, vaknade halv 8 imorse av tvn som stod på väckningstimer men jag totalignorderade den och somnade om. Mamma tog hand om Saga imorse så jag kunde sova. Jag vakna för en stund sedan och har sedan dess gillat läget med kolla mail m.m. Så nu börjar jag känna mig hungrig och ska iväg och fixa en STOR frukost. :)

Kommer bli bildlöst här ett tag framöver, måste laga min kamera alt köpa ny.

Godkväll!

Jag mår prima nu! :) Det var nog bara trötthet från gårdagens träning som jag hade imorse även om det verkligen inte kändes så.

Annars så har min dag förflutit på väldigt bra tycker jag. Slappa ute på altanen med mindre god bra bok samt solstol för att sedan baka muffins. GOTT! Samt att det blev ett härligt träningspass ikväll. Hade noll koll på att man kunde få träningsvärk i magen men uppenbarligen för alla situps och bakåtvända crunches jag försökte göra gjorde sjukt ont :P.

Dagens träning;
* 45 min step nivå 8
* 3 x 10 situps i maskin
* 3 x 20 situps
* 1 min planka
* 3 x 10 övre rygg
* 3 x 10 axlar.
* 22 min powerwalk i 7.2 km/h.

Så nu vill jag kalla mig duktig och ska snart sova.

Sjukling...?

Godmorgon!

Jag mår inge vidare bra, huvudvärk, allmänt seg i kroppen och bara vill sova.... Blä! :( Så jag tror bestämt att jag är på väg att bli sjuk eller något. Om det inte är det så måste jag nog sova i ett dygn för att känna mig pigg. Jag sitter och äter frukost samt väntar på att min uppsatskompis ska komma hit. Tror förvisso inte det är jätte mycket jag kommer orka göra idag. Så som sagt, sjuk är nog vad jag är fast jag inte riktigt vill erkänna det.

Vi hörs när jag mår en aningens bättre...

Det är träning på G..

För första gången på evigheter har jag bestämt mig för att sticka iväg och träna på fitness och verkligen bestämma mig för att nu är det dags! Min kondition ska upp igen och jag ska känna mig stark igen. Det är en underbar känsla när det väl infinner sig och träningen blir rolig igen. Gud vad jag längtar till man känner passion för allt vad livet innebär, så nu blir det iväg och packa ihop träningskläder, leta reda på cykelnyckeln och sen dra iväg. Fast kanske skulle ta en tallrik fil eller ngt innan... :) Hörs!

Sörjer min stackars kamera...

Min kamera gick sönder, hur kan jag inte svara på men sönder är den :(. Den som gav mig underbara bilder och som följt mig lååång väg. Förfrågar mig om denna har ett kommande liv om den går att reparera? Tänker iaf gå iväg och se om det finns någon möjlighet till det, för det är verkligen the best camera ever :). Om inte den går att rädda så får jag nog köpa mig en ny...

RSS 2.0