Kväll...

Jag skulle iväg och träna ikväll, ställde dock in dessa planer då jag inte kände mig helt kry i magen strax innan jag var tvungen att sticka. Så vad har jag gjort då?
Jag har hängt framför datorn, sett halva victoria sectret showen, packat undan alla varor mamma och pappa kom hem  med efter de handlat och sedan bakat kaka samt städat undan i köket.

Så nu sitter jag här och funderar över vad som kommer bli kvällens nästa grej att göra. Blir nog förvisso relativt snart i säng då jag ska upp och träna pump imorgon kl 10.00. :D Dock tror jag att jag lämnar alla duschgrejer hemma imorgon och tar en spatimme när jag kommer hem med inpackning, rakning och scrub. Inte lika mysigt att göra sånt på gymmet direkt :P. Ska helst hinna med att sova någon timme imorgon em också :P.


Torsdag 30 dec 2010

Godförmiddag!

Jag har lite planer för dagen, just nu sitter mamma och fixar klänning så jag kan ha den imorgon förhoppningsvis :P. Därefter ska jag sätta igång och börja skriva lite grann på rapporten tänkte jag. Sen ikväll blir det träning, Indoor W Förbränning :).

Näst sista dagen på året, jag förstår inte vart tiden tar vägen! :P

Hemkommen

från träning men har åkt på värsta huvudvärken (återkommande runt 25-30 varje månad?!) så jag väljer nog att krypa ner i sängne snarast möjligt och lägga mig och sova. Godnatt!


Träning

står härnäst på schemat. Innan dess tänkte jag dock sticka iväg och käka. :) Så jag drar nu och är nog inte hemma förräns vid 21-tiden igen. Ciao

Eftermiddag...

Jag har pluggat lite grann, hittat några artiklar/litteratur som skulle kunna gå att använda. Jag har vänt om helt och hållet och tror jag väljer att gå på ett hyfsat säkert kort istället för att vimsa ute i det ovetandesland.

Men nu känner jag mig helt slut så jag tänkte faktiskt gå och lägga mig och vila någon timme. Ciao

Onsdag 29 dec 2010

Godmorgon härliga onsdag!

Vad som står på schemat idag är inte riktigt klarlagt ännu. Just nu äter jag frukost och ska dricka mitt te men sen då? Ska försöka sätta fart på rapporten tror jag, dock är det svårt då jag inte riktigt bestämt mig för ämne ännu. :( Det ämnet jag är mest intresserad av att skriva om är jag orolig för att det inte har med kursen att göra egentligen. Får se om jag ev. får svar av min rapporthandledare under dagen.

Sitter även och planerar nyår.. :) Middag hemma hos en kompis för att senare dra iväg till Prins Bernhard och äta efterrättsbuffé och fira in det nya året.




Hemma igen...

För en lite stund iaf, blir body pump träning ikväll och jag hoppas ändå att jag får likvärdig träningsvärk som jag hade veckan innan jul. Hade problem att gå nerför trappor i 3 dagar efter det passet :P.

Jag har shoppat så det nästan ekar tomt på kontot :(. Lovar att fota detta såsom allt annat jag fick i julklapp imorgon då det är ljust.

Tisdag 28 dec 2010

God eftermiddag! :)

Jag har varit vaken ett par timmar och försökt sitta och leta lite info till min rapport nr 2. Dock inte alltid så enkelt kan jag säga då jag just nu är extremt osäker på om det ämne jag valt är något för kursens innehåll. Jag har i princip ett färdigt reservområde om det skulle spricka nu så, men jag mailade rapportansvarig och hoppas få svar under dagen. För nu tänkte jag ta mig in till stan, köpa lite grejs inför nyår. Kom fram till att lägga 500 kr på en ny klänning inte var värt det utan jag tar en av mina gamla istället. Ska nog kleta in mig i brun utan sol också.

Ska leta upp lite kläder bara och sen åka.


..

Jag är sjukt trött.. :( Har blivit morgonmänniska verkar det som.. eller inte det heller... :(

Så jag letar nog upp sängen nu tror jag.. GODNATT!


Hemma igen...

Hej hej!


Jag är hemma igen efter alla mina ärenden jag skulle :P. Träna hann jag med och även springa i lite affärer för att hitta the one nyårsblåsa men jag fann ingen.. Typiskt.. Får se om jag vågar ge mig ut en sväng imorgon också.

Vart iväg till Ikea också och shoppa en ny papperskorg, den andra var sönder. Men när jag skulle ta sönder den gamla som är gjord av typ trä fick jag värsta spågan i fingret... :( Så nu har jag ett plåster på fingret och hoppas att jag slipper amputera det. ;)



Jag drar snart...

Mot tränigen... :D Ska bli skönt att träna, har inte riktigt fått in rutiner på det utan det går i upp och ner gångar.

Ska eventuellt försöka orka ta mig igenom liiiite mellandagsrea också. Måste försöka finna en snygg nyårsblåsa. :)


Måndag 27 dec 2010

Godmorgon!

Sovit gott? Jag har :) och är definitivt piggare än vad jag var igår. Så idag står lite röjning och städning på rummet, plugg och lite träning i em på schemat. Ikväll blir det troligtvis IKEA med en kompis. Men det är nog dags att sätta igång tror jag.




.

Nu orkar jag snart inte hålla ögonen öppna längre... Så jag tänkte borsta tänderna för att sedan krypa ner i sängen.


Söndag 26 dec 2010

Jaha, då var julen över för denna gången. :/ Ett helt år till nästa gång.. Ska fota mina grejer som jag fick i julklapp vid tillfälle och visa er.

Idag är jag för övrigt sjukt sliten efter gårdagens utekväll. Längesedan man dansade så mycket. Det är inte pga bakfylla jag är sliten utan jag är mest trött. :( Så jag tror nog att det får bli en filmkväll ikväll, ska börja se Prison break säsong 2 ikväll och se om jag orkar se hela säsongen innan året är slut, vilket bara är om 5 dagar! :D

Prison break säsong 2



Juldagen 2010

Juldagens kväll starta med god mat och dricka innan man duschade, klädde på sig klänningen och drog vidare för förfest och fix hos Sofia.

Isabella fixar sig....


Isabella kom också efter att hon slutat tidigare. Så, drog vidare till bussen och in mot stan för att sedan traska bort till Hipp.

På busshållplatsen....

Väl utanför Hipp smyger vi förbi kön helt och hållet då vi köpt förköpsbiljetter. :D Jippi då det var sjuuuuukt kallt ute.


Isabella och jag liknar spöken!

Väl inne dansar vi loss och har sjukt kul tills de stängde vid 4. Då Sofia och jag får den där briljanta idén att gå hem från stan :O iklädda endast tights och klänning... (givetvis hade vi även jacka och skor men inget mer om benen..)

.



Jag önskar er alla en GOD JUL!

min favoritmat och dryckes lista

Jag halka in hos Emelie som skrivit en lista som jag tänkte ta efter...

Varm dryck
Det bästa är nog Caffé Latte :) Mums! Men dock inte ofta jag dricker någon numera.
Kall dryck Måste tyvärr säga cola :(
Alkoholhaltig dryck Cider eller vin
Drink Passoa and juice
Pålägg Grönpepparsalami
Grönsak Broccoli
Frukt Clementin
Bär Blåbär
Krydda Vitlök
Godis Gärna segt..
Snacks Popcorn
Choklad Marabou
Ost Parmesan, brie, chevre och mozzarella  
Sallad Ceasarsallad
Tårta Blåbärsprinsesstårta
Bakverk nja.. inte helt min grej.
Sås Bearnaisessås
Glass Vanilj
Snabbmat Pizza and kebab
Flingor Havrefras alt kellogs cornflakes
Pizza Kebab
Naturgodis/Nötter yoghurtdoppade saker
Soppa Grönsakssoppor och fisksoppor
Utländskt kök Italienskt och thai
Halstablett/Tuggummi Läkerol
Äter inte Äcklig blodpudding...


Söndag 19 dec 2010

Godkväll.

Min dag starta cirka 11.20 idag, då jag fick ett ryck om att jag skulle upp för att inte sova bort hela dagen.

Det blev en lyckad kväll igår.. Hamnade hemma hos Sofias exs lägenhet där vi spela in en helt vrickad film, vill ni se, besök Sofias blogg. Därefter blev det brogatan (igen...) har typ varit där nästan varje helg sedan i slutet av oktober.. OPPS! Dricker sliskig cider som är extremt torr. :P Kommer hem cirka halv 4 imorse och somnar 4, vaknar alltså 11.20 igen.

Efter uppvaknade äter jag frukost och sätter sedan igång med att försöka få min komplettering på rapporten klar.... Så efter ett par timmars arbete väljer jag att gå ut med Saga en sväng innan jag fortsätter skriva och strax efter 5 skickar jag in den.

Då sätter jag igång och lagar mat och äter... Sen hade mamma köpt pepparkaksdag så jag ställer mig och bakar lite pepparkakor. Men är det inte underligt att degen alltid är godare än färdiga pepparkakor?

Jag igår, hos Micke....

Lördag 18 dec 2010

Godkväll alla!

Förlåt för min frånvaro senaste dagarna men jag har haft noll inspiration att skriva. Igår var jag iväg och träna yoga tidig em sedan skulle jag iväg och shoppa julklappar tänkte jag. Gick åt skogen, kom hem med noll julklappar och 2 klänningar till mig själv. Senare på kvällen blev det utgång till mosehead, snöade som in i bomben hela kvällen em och kvällen igår så det var lite kallt. Trots detta envisades jag med att gå i kort klänning och strumpbyxor.

Idag har jag inte gjort mkt vettigt, hade tänkt försöka skriva färdigt kompletteringen på min rapport men kom inte längre än att läsa de vetenskapliga artiklar jag skulle använda mig så det måste jag se till och få klart imorgon.
Jag var dessutom ute en mysig promenad i snön med Saga tidigare i em.

 

Ikväll laddar jag för en utekväll till, ska strax gå och sminka mig och fixa håret.. :) Måste dra om 50 minuter...


.


Dag 05 – Vad är kärlek?

Kärlek för mig är inte bara mellan två personer som har ett kärleksförhållande utan även kärlek till familj,vänner, djur m.fl. Kärlek för mig är när man trivs i varandras sällskap och har 100% förtroende för varandra. Jag tror på det här med närhet, kramar och pussar som ett tecken på kärlek, alltså en viss bekräftelse att man gillar varandra oavsett om det är familj eller vänner eller pojk/flickvän.

Just i nuläget har jag svårt att se mig själv känna kärlek mellan två personer i en romans. Varje uppbrott man gör är svårare för varje gång och jag blir ledsen varje gång.

Jag får inte ner mina tankar på papper känner jag, det slår bara slint i huvudet så jag får återkomma med en uppdatering kring detta ämne vid annat tillfälle.

Tisdag 14 dec 2010

Jag har varit igång hela dagen och oj så trött man blev... :( Jag har dessvärre lite mer arbete framför mig innan jag kan koppla av också :(. Jag som så gärna hellre hade hamnat i sängen och sovit. Men sova kan man göra när man dör. Ska ta tag i rapport 1 och komma igång och redigera den så den blir klar innan jul, allra helst denna veckan.

Idag annars har varit en lite kaosartad dag för mig då jag inte hade med mig någon lunch och redan på FM var sjuuukt trött.. :( Så när eftermiddagen började lida mot sitt slut var min koncentration i princip nere på 0. Var inte jätte pigg på att göra mycket men fick försöka visa viss pigghet trots detta. Var även sjukt irriterad då jag igår hade suttit och skrivit dagboksanteckningar vi ska göra varje vecka till kursansvarig och jag sparat dem trodde jag men icke, de gick inte att finna på hårddisken så jag fick ikväll börja om igen. :( Men men, inte mkt och göra åt det.

Ha en fortsatt trevlig kväll...

Måndag 13 dec 2010

Luciadagen är här! Det är nu endast 11 nätter kvar till julafton... omg, vart tar tiden vägen?!

Men idag är heller min dag, allt jag gör just nu känns som det går åt pipsvängen... :( Totalt omotiverad att göra någonting men helt ärligt sophie, det bästa är väl ändå att bara angripa problemet och försöka göra något åt det egentligen. Just det där egentligen, är det som är problemet för mig :(. Jag vill så mkt och har höga krav och när jag faller från min höga tron och inser att allt inte går som jag vill mår jag inte bra. Så jag tror nog bestämt att jag ska försöka sätta mig ner redan ikväll och titta på det, fundera och försöka skriva lite grann iaf och ha som mål att få rapporten klar innan veckan är slut.


.


Söndag kväll..

I'm home efter en rejält jobbig eftermiddag och har blivit sittandes framför datorn hela kvällen men nu ska jag se till och komma in i duschen för sedan krypa ner i sängen och sova. Godnatt!

Söndag 12 dec 2010

Godmorgon eller kanske god eftermiddag då klockan faktiskt är över 12 :P.

Jag vakna för någon timme sedan och har sedan dess inte gjort så mkt faktiskt. Ätit frukost iaf.. Fundera på om man skulle ta cykeln in till stan senare då jag ska dit för att tända marschaller. Börja fundera på julklappar till resten av familjen är väl också något att rekommendera. :) Men ack så svårt det är trots önskelistor...

Hemma igen...

Jag är hemma igen, blev ingen lång utekväll då jag tydligen var lite tröttare än förväntat :P, samt min kompis vart sjukt trött innan vi ens kom iväg ifrån henne så vi får satsa på en hel kväll en annan gång. Lite småsugen på dans snart också, var ett tag sedan man hängde på en nattklubb. Inte för att jag tror att folket där har förändrats speciellt mkt sedan man var där sist men om man inte tittat efter vet man ju inte. :)

Jag önskar er alla en godnatt och själv ska jag försöka bädda sängen och sen krypa ner med SOLO och sen försöka sova.

Utgångsdax!

Jag är färdig att gå på sånär skor, tröja och ytterkläder....

ha en trevlig kväll är vad jag hoppas på för jag e taggad till max. Ha en trevlig kväll alla!

Lördag 11 dec 2010

Till skillnad från igår mår jag bra idag och känner jag att jag kommit lite till ro i kroppen. Tror definitivt att det är rätt beslut att välja att skriva tentan till sommaren istället för att halka efter i nuvarande kurs. Har ju ett arbete som ska in i mitten av januari men det är nog lika bra att försöka komma igång med detta arbete redan nu innan jul.

Annars idag har jag sett till och röja undan ordentligt på mitt rum, då mitt skrivbord belamrats med en stoooor hög kläder senaste tiden, kläder jag dels inte kommer använda mer som skulle läggas undan och ev skänkas bort och även sådana kläder jag använder. Ett stort kaos har det varit iaf tillsammans med tidningar, papper och dator.. det blev lite trångt och jag börja tröttna på att inte riktigt få plats. Så dammat och dammsugit samt röjt undan kläder har skett idag.

Efter det var jag iväg med mamma och storhandlade på Maxi.

Ikväll blir det utgång, skall snart hälla upp lite passoa och apelsinjuice och sippra på, lite även kanske ett glas vin. :) Mmmm.. gott!

Jag för ett par veckor sedan, på utgång. :)


Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?

Fjärde utmaningen i 30-dagars utmaningen och idag handlar det om mat.

Om jag mot förmodan de få gånger jag tar hem människor på middag så brukar det bjudas på kyckling, fläskfilé eller schnitzel. Mycket enkla och bra recept allihop och just dessa tre ingredienser kan kombineras på väldigt olika sätt så även om man bjuder på samma ingrediens behöver det inte betyda att man äter samma sak varje gång. Det är trevligt att äta mat tillsammans med andra men jag är inge vidare bra på att bjuda hem andra då jag fortfarande bor hemma och väljer att bara ta hem folk de dagar som mina föräldrar inkl syster är borta av olika anledningar.




Fredag 10 dec 2010

Idag känns det som det vore fredag den 13 men det är inte det nu utan den 10 december, nobeldagen m.m. Men idag känns det som en dag jag verkligen hade velat vakna till :(. Börja med att jag vakna 05.15 imorse i tron om jag försovit mig men icke, kunde ju ligga i hela 1h och 15 min till. Dock hade jag fått sjukt ont i högra skulderbladet så varje gång jag rörde på mig skrek jag nästan av smärta. :(

Somnar om och sover en timme till och sen tar mig upp, gör mig iordning och sticker iväg till bussen som givetvis är sen. Dock ett glädjebesked är att tåget för en gång skull faktiskt var i tid. :) Kommer till skolan och förläsning börjar kl 10.00, föreläsaren cirka 5 min sen och därefter kommer vi igång. Men efter att vår kära föreläsare snackat i en halvtimme blir jag mer och mer irriterad, då han kändes så jobbig att lyssna på hans engelska och jag som har svårt att förstå just både egentligen lite knivigare engelska både skriven och talad gjorde inte saken bättre. Långt om länge tog föreläsningen slut och jag andades ut för en sekund.

Tills nästa del av dagen tog fart, tentagenomgång på tenta vi hade i början av november och jag visste förvisso redan att jag var underkänd men att det hade gått såååå dåligt hade jag ju inte förväntat mig. Så min uttänkta plan och registrering till omtenta nästa vecka stryker jag ur min kalender igen och tar den tentan till sommaren. Pga nervositet och allt skit så var jag inte heller speciellt sugen på något att äta så jag förblev utan lunch idag, hade tagit med knäckebröd och mackor till lunch. Sen därefter blir det vidare till nästa föreläsning, så dagen har verkligen gått i ett. Efter cirka 1h föreläsning så får vi äntligen rast och jag tvingar i mig ett äpple och en av mackorna.


Jag känner bara hur tårarna bränner bakom ögonlocken jag försöker tvinga tillbaka dem men de rinner igenom ändå. Just nu känner jag mig så totalt värdelös som det bara kan bli och är på god väg att bara skita i allt som heter skola. Men jag vet att det bara är en känsla, det kommer kännas bättre imorgon men just idag är en dag då allt gått emot mig känns det som. Just pga att även föreläsningen i förmiddags handlade om de kurser vi ska läsa till våren och iom kursansvarig som var föreläsare idag står och säger att han vill och tycker vi ska skriva på engelska gör mig ännu mer omotiverad att fortsätta men det borde egentligen vara möjligt att skriva på svenska också kan jag tycka då det finns en "stöd"lärare som är svensk.

Nej, jag var bara tvungen att skriva av mig lite och förlåt för min klagosång. Nu ska jag satsa på att hitta en säng och försöka sova. Godnatt.

-

Ska se till och få ordentligt med sömn inatt iaf så jag väljer att gå att duscha nu och sen krypa ner i sängen och ses NCIS för att sova om en timme.


Dag 03 – Mina föräldrar


Om det är svårt att skriva om sig själv så är det än svårare att göra det om sina föräldrar. Så det enda jag tänker säga är att jag fått en fin och bra uppväxt med två föräldrar som alltid funnits där för mig både känslomässigt och ekonomiskt. De har levt ihop sedan den dagen de träffades "nästan. Jag har inget mer att avslöja om mina föräldrar.

-

Jag tackar för denna vecka och slänger mig utför inför nästa. Kan inte riktigt bestämma mig hur jag ska göra kring vissa saker. Om jag ska ge mig i kast med att försöka skriva den där tentan den 17 ändå, trots att det kan vara så att min anmälan kom in försent? Kommer jag orka ta mig igenom två veckors ganska intensivt pluggande samtidigt som jag går heldagar på praktiken? Får se vad jag kommer fram till, även om jag tror att det kommer bli kämpigt hade det varit guldvärt att bli av med den redan nu än och vänta till sommaren.


02 – Min första kärlek

Jag vet inte vad man vill kalla första kärlek, är det den första man varit ihop mer som på lek på dagis/grundskolas yngre år eller den gången man trodde man var kär för första gången?

Jag tror jag väljer det andra tillfället. Min första kärlek lärde jag känna när jag var 14 år. Pratade mycket på internet, för det var så jag lärde känna honom innan det var att jag kände att jag var kär och detta utan att ens träffat människan ifråga. Det är helt otroligt.

Han bodde i Östersund och jag i Malmö - ett avstånd på cirka 100 mil så det dröjde två månader innan vi träffades i mellandagarna 2001. Jag var kär var jag övertygad om, han var en jättefin kille. Efter det första mötet träffades vi med cirka 3 månader mellanrum då han liksom jag fortfarande gick i skolan och hade inte riktigt råd att åka mellan städerna oftare än så. Men efter cirka 1 år och 7 månader valde vi att gå skilda vägar då avståndet förstörde mellan oss.

Söndag 5 dec 2010

Deadline är om cirka 7 1/2 h med arbetet jag skrviit om så många gånger. Så dags att sätta fart och se till och bli klar. Får se hur det blir i slutändan. Jag sitter även här med värsta förkylningen, ingen feber än men hosta och näsan rinner samt lite halsont ibland gör mig inte direkt jätte pigg. :(

Snön faller också utanför fönstret och det blir bara mer och mer snö. Nej, frukost och sen skriva!

Lördag 4 dec 2010

Idag är en dag då det hänt extremt lite i mitt liv faktiskt. Det enda som hänt egentligen är att jag suttit hemma och skrivit arbete. Sjukt tråkigt egentligen. Därefter ställde jag mig i duschen, klädde på mig och sen följde med mina föräldrar till posthusplatsen där citytunneln idag skulle invigas. Men tji fick vi när vi kom fram strax efter 18 och föreställningen var över... :( Så vi gick runt o titta lite, in i glashallen och sedan vidare mot Spot för att äta middag. Kom dit och allt var frid och fröjd och beställa fick vi också göra. Men efter det tog det nog iaf en halvtimme innan maten kom in. Så det jag hade hoppats skulle bli en kanonbra kväll med god mat och service urartade och blev bara katastrof. Jag har tidigare besökt denna restaurang men dock under lunchtid och då har jag fått mat inom tio minuter. Nej. en ren besvikelse så jag ska hålla mig till lunch där i fortsättningen. Efter restaurangbesöket tog jag bussen tillbaka och besökte en kompis för att se film. Sen slutade den kvällen och här sitter jag nu, egentligen trött men inte tillräckligt för att gå och lägga mig.

01 - presentation

Jag startar idag och ser hur långt jag kommer.....



Det här med att presentera sig själv utan att sväva ut för mycket tycker jag är otroligt svårt. Men ger det ett försök.

Jag heter Sophie och är 23 år gammal, bor i min hemort Malmö och det kan låta som jag varit borta härifrån under längre perioder men jag har faktiskt alltid levt här. Föddes 14 februari 1987 på BB i Malmö men fick illa kvickt åka vidare till Lund då jag föddes redan i v.32 och fick ligga i kuvös i cirka 2 månader innan jag i början av april äntligen fick följa med mina föräldrar hem. Under hela min barndom levde vi på samma ställe, fram tills jag skulle börja skolan när jag var 7 år. Då flytta vi från ena sidan inre ringvägen till andra sidan så en flytt på kanske 500-700 meter totalt fågelvägen.

Jag började skolan på Kulladalskolan och gick där tills jag var 12 år och slutade mellanstadiet. Då jag istället starta på Lindeborgsskolan och gick där åk 7-9. Slutade skolan med lagombra betyg. Det hände en del saker i samband med skolflytten och min klass splittrades upp lite. De som jag umgåtts med under hela låg- och mellanstadiet valde att börja engelskklass på en annan skola och vi skiljdes åt. Trivdes aldrig utan kände mig utstött och mobbad.  Till sist under tonåren började jag gymnasiet och kände jag mig vilse under högstadiet blev det om möjligt värre på gymnasiet. Hade ingen men kämpa mig igenom 3 år och tog studenten 1 juni 2006.

Idag 4 år efter studenten har jag både arbetat och är snart färdigutbildad (sommar 2011) till ekonom med inriktning revisor/controller. Jag är en idag ganska vilsen person, är inte helt säker på vad jag vill och vad jag har för framtidsdrömmar. Jag måste finna mig själv och se vem jag är. Jag är nog även en lite av en konflikträdd människa även om jag har otroligt svårt att erkänna det själv men jag försöker hjälpa människor i min absoluta närhet på det bästa sätt jag kan även om jag också gör bort mig.

Jag är idag en mycket sårbar människa då det hänt mycket som gör mig rädd och ledsen. Jag undrar ibland, är det värt att kämpa för det?


Kan ha blivit lite utsvävat men en presentation om vem jag är och vad som hänt lite grann under min livshistoria.

Onsdag 1 dec 2010

Godkväll

Jag lovade att jag skulle starta utmaningen ikväll men på grund av personliga skäl är jag inte taggad överhuvudtaget att börja med det ikväll så jag skjuter upp det till helgen. Vad det är och allt det där stannar hos mig, en dag kanske ni får veta men just nu kommer det stanna här och jag mår inget vidare just nu kan jag säga. :(

RSS 2.0