Tji fick jag...

... efter jag sagt att tågen skulle gå i tid :P.

Jag gick hemifrån cirka 09.50 för att hinna bort till Hyllie (promenad på cirka 2 km som tar cirka 20 min att gå) och tåget mot Kristianstad som skulle gå 10.19. Väl på Hyllie visade det sig att tåget först var 19 min sent från Danmark och skulle avgå 10.38. Visst fine, tänkte jag och väntade så fint. Men ju närmare avgång man kom desto mer flyttades beräknad avgångstid fram, först 10.40, sedan 10.41 och sedan sådär flyttades fram 1 minut i taget tills tåget äntligen kom in på perrongen 10.49. Men väl ombord på tåget och jag trodde allt var frid och fröjd och jag skulle komma upp till kristianstad, så stod det på informationsskyltarna ombord på Ö-tågen "Tåg mot Malmö C". Jaja, tänkte jag och fortsatte framåt i tåget då det hade kommit två tågsätt och ibland kopplar de ju isär tågen på Malmö C för att ett går vidare till kristianstad och ett annat på annat håll. Men hela tåget stod det ju "Tåg mot Malmö C" på så efter jag traskat igenom hela lååånga tåget så haffa jag en tågvärd och undrade "Går inte detta tåg vidare till Kristianstad? Pga förseningen eller?" Han bara; nej, det går inte vidare och ja pga förseningen". Jag bara; "Jaha, när går nästa avgång mot Kristianstad då?" Han fingrar på mobilen lite grann och konstaterar att nästa tåg från Malmö C skulle gå 11.30. *stor suck....*

Jag som planerat att hinna äta lunch och snacka lite med vänner i Kristianstad innan handledningen skulle börja kl.13.00.

Väl inne på Malmö C tänkte jag men jag ringer upp till tjejerna i Kristianstad och hör om jag inte kan byta tid med dem så jag får lite mer spelrum och kunna komma i tid till handledningen. Jovisst, det gick de med på och allt var bra.

Men tillbaka till Malmö C, där står jag helt snopen kl 11.00 och inser att jag måste vänta ytterligare på ett tåg till Kristianstad. Dessutom är det tåg som skulle gå 11.30 försenat just då cirka 5 min och jag tänkte men det är lugnt. Men liksom det förra utökas de där 5 min ganska fort till både 10 och 15 min sent. Så jag gick och handla lunch på pressbyrån (hej kaloribomb!) och åt. Går ner till spår 4 där tåget ska avgå enligt skyltarna och klockan närmar sig 11.45 och inget tåg då högtalarna börjar spraka och den säger; tåg mot kristianstad med ordinareavgångstid 11.30 har fått en ny beräknad avgångstid till 11.45 och meddelande om spårändring. Nu skulle tåget avgå från spår 1 istället, i princip på andra sidan stationen så jag rusar upp för rulltrapporna, igenom väntsalen och ner för rulltrapporna på andra sidan. Vänder mig om och ser ett Ö-tåg stå inne och rusar dit. Står såklart "Köpenhamn" på perrongskylten och "Kristianstad" på tåget. Så jaha, vilket av det gäller? Tågpersonal står och pratar i högtalarsystemet ombord på tåget och säger att tåget går INTE vidare till Köpenhamn utan går till Kristianstad/Karlskrona. Så jag ombord på tåget och springer ifatt en konduktör; Går detta tåg till Kristianstad? frågar jag. Hon bara; Nej... eller jo förresten. Och jag bara ÄNTLIGEN ett tåg som tar mig ifrån Malmö.

Summasumarium; det tog mig 2 TIMMAR att ta mig ifrån Malmö idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0