helgen 101029-101031

Godkväll!

En helg med mycket vänskapstid och det är otroligt viktigt. Fredagen börja med att mitt tåg återigen fastnar i hässleholm och jag blir en timme sen till kristianstad. Otroligt trött på kollektivtrafiken om det ska fortsätta såhär. Iaf kom tllbaka till Malmö på em och åker hem. Ser lite tv-serier på datorn och sen äter middag sen bär det vidare till Möllan och Mascot. Men vi väljer att lämna stället ganska fort efter att vi konstaterat att det inte finns en människa där som skulle kunna vara intressant. Så vi drar vidare till Ölcafét och det känns mer som vi... Men ack då, de stänger kl 01.00 och vi väljer att dra vidare till Brogatan. Riktigt schtysst ställe med högt i tak och riktigt mycket folk. Kommer hem mitt inatten och stupar i säng pga trötthet.

Lördagen startar med att man sover ganska länge, pluggar lite grann och planerar impulsivt en trevlig middag hemma då mamma jobba och syster skulle bjuda pappa på restaurangbesök. Sticker sedan vidare igen... till ölcafét. Sen även denna kväll vidare till brogatan och sen när man skulle hem när de stängde kl 3 blev man lite orolig när man såg att bussen beräknas komma först om typ 5 min och sen helt plötsligt 65 min... Men den kom ändå efter 5 min och gud så skönt det var.

Söndag idag då, dagen spenderats med att plugga... Ikväll blev det tv och just nu ser jag Beck - flickan i jordkällaren, Är osäker på hur många gånger jag egentligen sett den.


Uppdatering oktoberutmaning!

105,1/50 km ska promenaras/springas/cyklas/simmas.
10/10 träningspass ska utföras.
2/2 yoga/meditations/avslappnings-pass ska utföras.
9/20 minuter sammanlagt i plankan. (3,3/10 min på tårna).
120/200 armhävningar, på knä eller tå.
200/200 situps.
170/200 knäböj.
30/200 höftlyft.

Detta var fram tills igår 27 okt 2010. Ikväll blir det ytterligare ett träningspass och ev ett till på söndag.

Onsdag 27 okt 2010

God förmiddag! 

KÄnner mig konstig i kroppen nu när det är lite mer än en vecka kvar till tenta, jag som i princip avskyr juridik ska orka ta mig igenom en 5h lång tenta. Innan dess helst plugga 8h om dan.... Bara tanken gör mig sjukt trött och jag gillar det inte alls. Men men, jag måste göra det så det är väl bara ta tjuren vid hornen och hoppas att jag kan något iaf.

Så jag får återgå till plugget...

Tisdag 26 okt 2010

Godkväll!

Jag är en trött person idag, otroligt trött. Pappa har varit bortrest ett par dagar så inatt fick jag vara nattvakt till Saga. En orolig natt är vad det blev... Vaken flera gånger då jag hörde Saga röra sig och orolig att hon ville gå ut. Sen någon gång cirka halv 5 spyr hon innanför dörren och bara yes eller inte, tänk själv, orka börja torka spya mitt i natten... blä!
Så dagen idag har gått i slowmotion med huvudvärk liggandes groendes i bakhuvudet hela dagen. Så ikväll blir det läggdags om en timme och sen upp och börja plugga imorgon.

Jag älskar dig ändå gumman..


Jag blir frustrerad...

på mig själv så in i bänken, jag kan inte bestämma mig och det gör att allt kretsar kring det. Uhääää! Jag som vill plugga till tenta och känna att detta kommer jag klara.

Måndag 25 okt 2010

Godkväll..

Denna dag har varit en händelserik dag om man vill se til jobbiga händelser.

Dagen startar med att jag försover mig, eller rättare sagt, jag ställde in alarmet felaktigt igår och glömde ställa att det ska ringa på måndagar och inte torsdagar :P. Så istället för att vakna 6.00 och hinna duscha ur hårinpackning sedan igår och fixa till mig m.m så vakna jag 06.22 och inser att jaha det blir inte mer än att springa in i duschen och få ur hårinpackningen ur håret och sen klä på sig och borsta tänderna och sen iväg till bussen.

Sålångt var allt okej, men väl nere på centralen så ser jag att mitt ö-tåg till kristianstad är inställt och får senare reda på att det inte går inom malmö c utan kör direkt till lund. Men när detta väl uppenbaras att tåget kommer köra så har jag redan hunnit inhandla frukost och tänker defintivt inte springa ifrån den. Så jag tänkte ta 07.48 ö-tåget istället med byte i Hässleholm, ankomst 08.36. Detta ö-tåg är också försenat från Danmark och inkommer först till Malmö 08.05 och mitt byte till pågatåg i hässleholm blir omöjligt då pågatåget avgår 08.43 från hässleholm och ö-tåget beräknas ankomma 08.55. Så jag tar alltså tåget 08.05 från malmö och ankommer hässleholm 08.55 men missar anslutningen och får ta ö-tåget 09.18 från Hässleholm till Kristianstad(alltså ett annat ö-tåg än det jag åkte med till hässleholm). Men nu kommer nästa beskymmer. :P För det första så står det ö-tåg med färdriktning malmö iväg för mitt tåg att köra till kristianstad då detta har tekniska problem så det blir ytterligare förseningar. Avgår 09.32 från hässleholm till kristinastad och ankommer 09.46. Då har självklart bussen till högskolan avgått... Så jag tar buss Skåneexpressen 4 till skolan istället. Ankommer Kristainastad Högskola 10,03, cirka 1h och 10 min senare än beräknat.  Jag älskar skånetrafiken och öresundstågen!-

Anledningen är att min gamla sony kamera har varit sönder i cirka 2 månader.

Min nuvarande telefon Sony Ericsson W910i är för tillfället helt värdelös,

stänger av sig av sig själv och numera tror jag att den inte ens går att

ringa med. Så helt enkelt, totalt värdelös.


Tvkväll

Ohh, kan klockan gå lite fortare? :) Jag ska se Ensam mamma söker om en halvtimme och sen ska jag nog se Beck - Skarpt läge. Dock så ska man upp till skolan imorgon men det går nog det med.


Söndag 24 okt 2010

Godmorgon!

Igår satt jag gjorde jag lite allt möjligt, faktiskt. Satt dock mest och hängde framför datorn men hade ingen riktig ork att skriva här. Men jag plugga lite grann igår med och det får jag fortsätta göra idag. Det är snart dags för tenta men just nu känns det som att jag inte vill bry mig mindre om den där tentan, stressar bara upp mig som fan och just nu känns det som var ska jag lägga krutet för pluggandet inför den. Sen i eftermiddag blir det eventuellt en vända till gymmet. Har blivit träningsfreak. :)

För den delen insåg jag något i morse, när jag precis vaknat, att jag vet faktiskt inte vilken dag det är idag? Är det söndag eller kanske onsdag? Sen kom jag ju ihåg att det vart lördag igår så då måste det vara söndag idag.

Jag på Macsot för några veckor sedan


Uppdatering oktoberutmaning!

105,1/50 km ska promenaras/springas/cyklas/simmas.
9/10 träningspass ska utföras.
2/2 yoga/meditations/avslappnings-pass ska utföras.
7/20 minuter sammanlagt i plankan. (3/10 min på tårna).
100/200 armhävningar, på knä eller tå.
170/200 situps.
150/200 knäböj.
25/200 höftlyft.

Det där med höftlyften och plankan kommer bli svårt ser jag nu. Men det är bara att kämpa vidare. Jag kommer troligen göra utmaningen svårare inför november och se om det blir svårare/lättare att hålla den då.

Hemkommen från träningen.

Tjoho!

Jag är hemkommen från mitt träningspass som idag var power yoga och hjälp vad man är stel i leder. :P Når inte ens ner till golvet om jag fäller i höften och ska ha raka ben... Men vad gör det, det viktiga är att man försöker, man får helt enkelt böja på knäna istället. Så när jag kom hem fixa jag lite mat och har precis ätit upp så nu blir det plugg en stund till och sen dusch, middag och klädvalbestämmande. Ska försöka få till en outfitbild innan jag går ikväll..

Jag och Saga igår.


Fredag 22 okt 2010

Godmorgon gott folk!

Idag har jag planer för nästan hela dagen. Först nu på morgonen blir det lite plugg. Vid halv tolv beger jag mig mot gymmet och ett poweryoga pass. Därefter är det hem och plugga lite till för att ikväll gå ut. :)

Ska två bli en eller två bli två?

Jag har ett sjukt tufft beslut framför mig. Ett beslut som gör att hela jag rycks i två delar, en del drar i mig och säger en sak medan den andra säger tvärtemot. Jag vet inte vilken av delarna som känns mest inspirerande faktiskt. Det gör ont i mitt hjärta samtidigt som jag så gärna vill bestämma mig men det går inte.. Jag gråter som en baby bara jag tänker på det... Jag vill inte såra varken mig själv eller någon annan. Men just nu känns det som hela mitt hjärta skriker hans namn och det är hjärnan som sätter igång tankarna. Jag hatar verkligen mig själv när det känns såhär men ibland funderar jag verkligen på vad som är mest rätt. Tror jag på det själv eller är det bättre att låta det vara? Just nu har jag inget svar på frågan men måste få vädra den och känna efter. Enda sättet för mig att få klarhet i detta är att faktiskt skriva om det för att få ner svart på vitt eller kanske tvärtom vitt på svar. På något sätt säger hjärtat och tårarna att känslorna finns där men hjärnan säger att det får inte fortsätta som det gjort tidigare... finns det en chans till en förändring från bådas håll? Kommer vi båda bli nöjda eller är det dags att gå varsitt håll och bevara en vänskap istället? Det är endast jag själv som kan svara på det men jag kan inte. eller rättare sagt, jag tror inte jag vill ta klivet att göra antingen det ena eller det andra.

MItt hjärta i tusen bitar......


Torsdag 21 okt 2010

Godmorgon!

Jag är uppe tidigt pga jag ska iväg till skolan och ha föreläsning samt seminarium men efter att inte varit uppe tidigt på cirka 1 veckoa (alltså före typ 8) så märks det att man är trött så nu blig det ut i köket och äta frukost samt göra iordning kaffe, göra smörgåsar att ta med. Så här blir nog inga smärre uppdateringar förrän ikväll när jag är hemma.


Uppdatering oktoberutmaning!

Jag uppdaterar utmaningen lite snabbt samtidgt som jag passar på att säga godnatt!

105,1/50 km
ska promenaras/springas/cyklas/simmas.
9/10 träningspass ska utföras.
1/2 yoga/meditations/avslappnings-pass ska utföras.
7/20 minuter sammanlagt i plankan. (3/10 min på tårna).
80/200 armhävningar, på knä eller tå.
150/200 situps.
150/200 knäböj.
25/200 höftlyft.

.


Onsdag 20 okt 2010

Hej.. eller kanske god förmiddag!

Jag svävar runt på rosa moln just nu.. Det som för några månader sedan kändes som ett evighetsprojekt vi gett oss in i är ÄNTLIGEN klart.  Det jag pratar om är vår kanidatuppsats som är färdig efter många turer fram och tillbaka. Fatta så sjukt skönt det är. :)


Snyggt?
Jag hitta en ny funktion på datorn! :) PhotoBooth som fotograferar med hjälp av webbkamerna och kan göra olika effekter. :)

Måndag 18 oktober

Jag börjar med att gratulera mitt körkort till 3 år. Det var idag för exakt 3 år sedan som jag tog körkort. Herre jesus vad tiden springer fram.

Det är även pappas födelsedag idag, hurra hurra!

Men iaf, min dag börja lagom bra. Steg upp, klädde på mig och åt frukost, stack till bussen och väl nere på centralen så får man ett sms där det står att föreläsningen är inställd. Gudarnas glad att man fick smset innan man hoppa på tåget. Så jag tog första bästa buss tillbaka hem igen. Satte mig och plugga en timme innan jag bestämde mig för att dra och träna step. Men kan konstatera efter två gånger (var där en gång i somras också) så är step ingenting för mig. Håller mig i fortsättning till body step om jag ska alls. Göra samma rörelser i cirka 35-40 min lockar inget vidare för mig. Så jag uppdaterar även utmaningen.

80,3/50 km ska promenaras/springas/cyklas/simmas.
7/10 träningspass ska utföras.
1/2 yoga/meditations/avslappnings-pass ska utföras.
6/20 minuter sammanlagt i plankan. (2,5/10 min på tårna).
70/200 armhävningar, på knä eller tå.
130/200 situps.
120/200 knäböj.
25/200 höftlyft.

-


Uppdatering oktoberutmaning!


80,3/50 km ska promenaras/springas/cyklas/simmas.
6/10 träningspass ska utföras.
1/2 yoga/meditations/avslappnings-pass ska utföras.
5/20 minuter sammanlagt i plankan. (1,5/10 min på tårna).
70/200 armhävningar, på knä eller tå.
100/200 situps.
120/200 knäböj.
25/200 höftlyft.

Söndag 17 okt 2010

God eftermiddag.

Haft en trevlig helg? Jag har faktiskt haft det. Men känner mig trots det inte helt hundra säker på något just nu. Men iaf i fredags blev det lite träning i form av power yoga och sen på kvällen vart jag hem till en kompis och såg The Rocky Horror picture show och drack vin.Efter filmen bar det iväg till Möllan och Nyhamn. Det är nog det trevligare ställena på möllan faktiskt. Bra service.
Och ganska mycket deppsamtal. men det behövs!

Lördagen spenderades på scouterna med plast och glasfiberduk i högsta hugg. Usch vad det kliar kan jag säga. På kvällen blev det skräckis hos Sofia. Jag som inte sett skräckisar på länge blev sjukt rädd. :P Vågade knappt gå hem sen...

Idag då? Jo ska strax dra ut halva garderoben och sen bestämma mig för om plaggen ska stanna eller säljas/skänkas bort.

Torsdag 14 okt 2010

Godkväll!
En ny snabb uppdatering i oktoberutmaningen

66.9/50 km ska promenaras/springas/cyklas/simmas.
6/10 träningspass ska utföras.
0/2 yoga/meditations/avslappnings-pass ska utföras.
5/20 minuter sammanlagt i plankan. (1,5/10 min på tårna).
70/200 armhävningar, på knä eller tå.
100/200 situps.
120/200 knäböj.
25/200 höftlyft.

Men även en snabb uppdatering vad som hänt senaste dagarna, plugga igår och idag var man i skolan. När man kom hem pluggades det en del och sen träning, body pump. Imorgon har jag nog valt att göra ett av mina mardrömmspass, aldrig gjort det förr heller så vi får väl se hur det går.. Power Yoga.. Jag som är stel som en pinne får väl se om de där klaras ut imorgon :P.

men nu är det dags för sängen och sova lite.

Ytterligare en dag passerad

Godkväll!

ytterligare en dag har passerat sig i princip obemärkt förbi. :O Jag har varit hos en klasskompis och pluggat lite, åkt buss och cyklat cirka 1,5 mil idag. Jag har även varit och klämt och kännt på den nya telefon som jag tänkt köpa efter jul. Min gamla w910i är snart passerad efter cirka 3 år i min ägo. Den gör lite som den känner för, skickar ibland inte iväg sms, stänger av sig själv m.m.

Ett träningspass till har jag också hunnit med. Så nu är vi uppe i
51.5/50 km ska promenaras/springas/cyklas/simmas.
4/10 träningspass ska utföras.
0/2 yoga/meditations/avslappnings-pass ska utföras.
4/20 minuter sammanlagt i plankan. (1/10 min på tårna).
55/200 armhävningar, på knä eller tå.
90/200 situps.
100/200 knäböj.
20/200 höftlyft.

Jag är fett nöjd med den prestationen.

Uppdatering oktoberutmaning!

Efter en vecka har jag kommit såhärlångt i min oktoberutmaning.

36.6/50 km
ska promenaras/springas/cyklas/simmas.
3/10 träningspass ska utföras.
0/2 yoga/meditations/avslappnings-pass ska utföras.
3/20 minuter sammanlagt i plankan. (0,5/10 min på tårna).
50/200 armhävningar, på knä eller tå.
70/200 situps.
70/200 knäböj.
20/200 höftlyft.

Jag skulle förmodda att det där med 10 min på tårna i plankan kommer bli det kämpigaste.


Knäböj
Knäböj

Torsdag 7 okt 2010

Godkväll

Jag har inte glömt bort er utan kanske mig själv istället. Igår satt jag och en kompis med uppsatsen hela dagen (från kanske ca 8.30-15.00 med undantag på en timme av speciell händelse) så säg 5 1/2h. Men då gjorde vi verkligen klart den och skickade in hela uppsatsen. Snacka om sköööönt att den är inne. Igårkväll vart jag iväg och träna bodystep, vilket tempo det är i det programmet, ungefär vid låt 7 eller 8 så har jag nästan gett upp för det går så fort att jag inte längre hinner med, men det kommer nog det med.

Idag så väckte mamma mig vid halv 7 när hon skulle till jobb men jag orka inte gå upp då utan gick och la mig i pappas säng med saga vid sängkanten och så låg vi till kanske halv nio när jag orka ta mig ur sängen. Då blev det frukost, omelett. :) Sen plugga jag fram till cirka 4 med ett par pauser. Är riktigt trött igen efter en period där jag varit ganska pigg. Sen drog jag iväg och träna Indoor W express och core. Stack sedan efter gymmet hem till en kompsi och kom hem för cirka en timm sedan. Men nu får det bli sängen för det är skoldag imorgon.

Godnatt!

Tisdag 5 oktober 2010

Godmorgon!

Vakna för cirka 2h sedan då jag skulle köra pappa till Lund då han ska på konferans med jobbet. Kom hem för cirka femtio minuter sedan och sedan dess har jag ätit frukost och ska strax duscha och se om man blir lite pigg. Sen är det nog dags att sätta igång och plugga idag också.

Jag och mina föräldrar var iväg med Saga hos veterinären igår. Riktigt vad vi kom fram till vet jag inte mer än att det finns 3 möjliga saker att göra. Antingen så byter man ut höfterna på henne eller så kan man sätta mini guldbitar på något sätt i hennes muskler i höfterna som gör att hon inte längre har ont och den sista minns jag inte riktigt. Men avliva henne som jag var ganska övertygad om att vi skulle vara tvungna att göra verkar inte vara ett alternativ just nu och det känns sjukt skönt! :) Men veta att hon har ont gör på något viss ändå ont i själen att veta.

Måndag 4 okt 2010

God morgon!

Jag sitter här iklädd kläder och äter frukost. Ska bege mig hemifrån om cirka en halvtimme för att ta bussen till centralen och sen vidare till Kristianstad. Det är seminarium idag och jag läst igenom rättsfallen men det är nog allt jag gjort också för att jag ogillar dem verkligen, är sjukt svårt att hitta vad de egentligen handlar om för att knyta dem till det vi håller på med just nu. Sen efter seminariumets slut vid 12 drar jag hemåt och är hemma vid 2. Då jag och föräldrar samt Sags åker till veterinären och gud vill med oss hoppas jag verkligen. Jag vill inte förlora henne.....

Ikväll blir det att hämta väska från kompis som jag lämnade där i lördags och sen på styrelsemöte.


Fotboll = huliganslagsmål eller lagkärlek??

Inlägget kan verka hatiskt men har absolut inte sådan tanke bakom utan vill bara skapa en tankeställare. Vill även poängtera att MFF står mig närmast om hjärtat men denna händelse jag utgår ifrån hände i Helsingborg igår och det var även då som tanken slog mig.

Jag såg/hörde en misshandel på nära håll för första gången igår. Det var match mellan HIF och GAIS. Drygt 1 1/2h innan matchstart kl 16.00 så finns det mängder med folk inne i stan i Helsingborg. Mycket folk som var på väg till Olympia då HIF spelade hemma. Fotbollsfans som triggar polis och springer fram och tillbaka genom stan. En stund senare så kommer det en kille som står och skriker "Heja GAIS och hata hata HIF!" eller liknande, kommer inte riktigt ihåg vad det var. Men från ingenstans dyker det upp 2 HIFfans då och slår ner första killen med en rak höger och sen när han ligger ner står en av HIFfansen och hoppar på hans ansikte. Grejen är den att polisen stod kanske 30 meter bort men såg inte någonting och när de väl fick uppmärksamhet kring det så var det över. Allt som allt tog det kanske 2 minuter från det att det börja tills det sluta.

Jag börjar därmed fråga mig, vad är det egentligen fotboll går ut på... Är det när fansen står på läktaren och sjunger för sitt lag eller är det när folk springer runt och slår varandra bara för man gillar olika lag? Jag skulle gärna vilja säga det är när man står på läktaren och sjunger för sitt lag och utbringer kärlek för det. Men tydligen kan inte alla acceptera att alla inte gillar samma lag.

Så är fotboll slagsmål och hat eller kärlek för spelarna på plan?

Oktoberutmaning

Jag utmanar mig själv med hjälp av Anna.

Mellan den 1:a-31:a oktober gäller följande:


50 km ska promenaras/springas/cyklas/simmas eller annan fysisk aktivitet som kan uppmätas i sträcka. Exempel på var du kan mäta sträckor finns HÄR. (Klicka på "Rita & mät")

10 träningspass ska utföras. Som träningspass räknas ett pass på minst 30 min och man är ombytt till träningskläder.

Ett träningspass ska under perioden vara minst 90 minuter. Exempelvis en långpromenad eller ett långt pass i gymmet.

2 yoga/meditations/avslappnings-pass ska utföras.

20 minuter sammanlagt i plankan. Varav minst 10 min ska vara på tårna.


Plankan

200 armhävningar, på knä eller tå.

200 situps.

200 knäböj.

Knäböj

200 höftlyft.

Höftlyft, (lyft höfterna upp och ner).


Lämna gärna en kommentar om även DU antar utmaningen!


“The only failure you should be worried about,
is the failure of NOT going for it!”

RSS 2.0