Godkväll!

Dåligt bloggande de senaste dagarna, I know! Men vem vill sitta inne när det är över 20 grader, strålande sol ute?! Inte jag iaf, så jag har passat på att sola så mycket som möjligt samt att jag firat midsommar i goda vänners lag.

Hade en riktigt trevlig midsommar med nära vänner och pojkvän. Vi åt sill, lax och mycket annat till förrätt samt grillade entrecote, grönsaksspett och hade det riktigt gött. Efteråt spelades det kubb och vi hade det riktigt skönt innan efterrätt med jordgubbar med glass och grädde åts. :)

Kubb spelas, 2/3 av mitt lag... Jag saknades ju!

Andra laget :)

In action....

Trött

Så jag säger godnatt och så kryper jag ner i sängen för att sova!

Bikiniväder - check!

Det har verkligen varit kalasväder idag så jag spenderade dagen ute i trädgården vid poolen med "Liftarens guide till galaxen" till sällskap. Men även en sovande Saga och lite musik. Kameran har också varit med idag.


Jag vet inte riktigt vad jag tycker om denna bok då det gått lång tid sedan jag började läsa den. Har sista delen kvar i den nu så efter det ska jag nog försöka skriva en recension på den.

T I S D A G

Solen skiner och det är varmt, vad betyder det?!

JO! BIKINI VÄDER!! - Jippii!! Så nu ska jag leta upp högtalare, ipod, dyna, handduk, bikini och en bra bok för att slänga ut mig i solen. Hoppas man blir lite solbränd iaf. :) Så checklistan ska bockas av och så ger jag mig ut i trädgården.

Ciao!


M Å N D A G

Godmorgon!

Har mer eller mindre varit vaken sen 06.30, då Saga vaknade. Hon har kommit in i lite rutiner. Sover i princip hela nätter, vaknar ca 06-07 då det är snabbt ut innan det är dags för frukost för henne. Sen leker hon lite innan hon slockar och sover morgonluren. Så nu har hon vaknat för en stund sedan och leker och myser nu. Själv ska jag försöka äta lite frukost innan jag klär på mig och drar iväg mot gymmet.

Nej, frukost var det ja.

Jag önskar er

alla en riktigt godnatt! Det ska jag själv försöka med nu och somna till CSI!

Men först ska sängen röjas på kläder,väskor etc som hamnar där efter att Saga varit i farten och försökt bita i dem :(. (bilder kommer imorgon...) Det är den tråkiga biten med valpen men gud som mycket man får tillbaka om man orkar överleva denna tidiga period. :D

Jag önskar er

alla en riktigt godnatt! Det ska jag själv försöka med nu och somna till CSI!

Men först ska sängen röjas på kläder,väskor etc som hamnar där efter att Saga varit i farten och försökt bita i dem :(. (bilder kommer imorgon...) Det är den tråkiga biten med valpen men gud som mycket man får tillbaka om man orkar överleva denna tidiga period. :D

S Ö N D A G

Godkväll!

Full fart och fläkt kan man nästan säga att min dag besått av ;). Eller kanske inte nej.. Ett IKEA besök för köp av vinglas, glödlampa samt hundkorg har jag iaf gjort idag. Men även en långpromenad med mamma har det blivit :). Så tro inte att jag varit inne hela dagen :P. Just nu "orkar" jag inte gå iväg och hämta kamera sladden så det får bli inlägg utan fina söta bilder på vår sötnos, kanske kommer ngt inlägg till ikväll istället.



L Ö R D A G 1 9 J U N I 2 0 1 0

Det är a big day :).

Kronprinsessan Victoria och hennes prins Daniel kommer i eftermiddag stå som brud och brudgum vid altaret i Storkyrkan i Stockholm. Jag kommer inte vara på plats men kommer definitivt följa dem på tv där de sänder från tidig imorgon till sen kväll. Extra intressant är att få se hur Victorias klänning ser ut.

Har sett många som skrivit om det kungliga huset som att de inte gillar dem alls och anser att det är slöseri med skattepengar att de ska gifta sig. Men jag håller inte riktigt med dem då jag tycker det bara är romantiskt och kärleksfullt att de vill dela denna dag med oss, resten av Sveriges befolkning.

Igårkväll var det regeringsmiddag där Fredrik Reinfelt med sin fru Filippa bjöd på middag för det blivande paret. En bild på Kronprinsessan Victoria, Daniel, prinsessan Madeleine och prins Carl-Philip.

Bildkälla

 


Träning

Det är träning på gång och jag ska alldeles strax sticka. Väntar bara på att mamma ska stiga upp så jag kan gå utanför dörren. Ska iväg på födelsedagsfirande ikväll sen så vi hörs när jag är hemma efter det.

En supersöt bild på Saga igår. :)


Lunch time

Nu är det dags att fixa lite lunch, tror förvisso jag får äta upp tonfiskssalladen jag gjorde igår. :)

Mkt simpelt recept.
3-4 portioner
2 dl pasta, jag valde skruvar
1 burk tonfisk
4 bitar fryst broccoli
1/2 dl sommargrönsaker (fryst)
ca 2 blad isbergssallad
1 morot

Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisning på paketet
2. Koka broccolin och sommargrönsakerna i mikron eller i kastrull enligt anvisningar
3. Skala och riv morötter
4. Hacka sallad och skölj
5. Blanda allt i en stor bunke och servera!

T O R S D A G

Godmorgon! :)

Sovit gott? Jag har iaf gjort det. Haft en lugn natt med en lugn Saga. Däremot blir jag halvt väckt imorse av att Saga biter mig i ögonbrynet, dock av misstag så kan inte kan klandra henne för det. Men nu sover hon och jag fortsätter titta på nyhetsmorgon samt blogga. :)

Jag vet inte riktigt hur jag ställer mig till detta kronprinssbröllop på lördag. Det är vackert samtidigt som jag tycker det är lite väl överdrivet. Som så att flera veckor i förväg tar bröllopsstudion på tv4 över hela kanalen och det är inte mycket som går när det ska utan blir inställt. Men jag tror trots det att det slutar med att jag kommer sitta bänkad framför tv:n på lördag för att se vigseln mellan dem.

Jag välkomnar nya läsare!

Med öppet hjärta. :)

Men ni får jääätte gärna kommentera och berätta vem ni är.
Gärna;
ålder?
var bor ni?
tjej eller kille?


Jag själv;
Jag heter Sophie, 23 år gammal samt bor i Sveriges tredje största stad. :)

Kväll

Nu ska jag strax dra på mig mjukisbyxor för att dra ut och gå en sväng med mamma. Ska bli mysigt då det är sådär super bra väder idag. :)

Examensfest 12 juni 2010

I lördags var jag på kandidatexamensfest då jag gick ut kandidatåret nu i början av juni. Rikitgt mysigt och bra väder hade vi. :) Riktigt tråkigt att det var en del som föll bort och inte ville komma. Men hela min kompiskrets var där och vi hade det supermysigt både i kyrkan och senare under middagen.


Jag efter kyrkan.


I kyrkan, satt ganska långt bak så man ser knappt. I kyrkan höll respektive programansvarig tal (3st) samt psalmer och sen fick vi klass för klass gå fram tillsammans och ställa oss i en halvcirkel framför altaret. Där blev vi uppropade och fick gå fram och hämta en present samt skaka hand med lärarna.

Mellan kyrkan och middagen på restaurangen hade vi lite tid över så vi passade på att fotografera varandra lite. Här är vi allihop som brukar hänga tillsammans i skolan.



Här sjunger vi Sveriges Nationalsång och alla står upp. Mycket trevlig middag men mycket dåligt ljus att fotografera i så det blev inte många bilder. Senare på kvällen blev det disco och vi körde hemåt strax innan 1 då vi hade drygt 2h körväg innan vi var hemma hos min kompis.

O N S D A G

Godförmiddag!

Här har morgoen rullat i ca 2 1/2h redan. :) Sitter och äter förmiddagsfika nu med kaffe, apelsinjuice samt ett knäckebröd. Gott. Skulle kanske hänga ute en stund senare då solen skiner och det är ganska varmt. Saga sover så jag får nog aktivera henne lite sen när hon vaknar. :)


-

Jag ska hoppa in i duschen samt gå och lägga mig för att se criminal minds innan jag somnar så jag tror jag säger godnatt nu!

 


Träning på G :)

Nu drar jag strax till gymmet och tränar en sväng. :) Ska bara fylla träningsväskan med nödvändigt material först och sen dra iväg. :) Så jag skriver mer när jag är hemma igen.

Ciao!

Jag är med och tävlar!!

Om en goodiebag hos Angelicka Blick


Innehåll ; Borste från Glanz.se , Moisturizing creme från Rapsodine , nagelfilar från sverigesvackrastahander.se ,
Läppglans från Lumene , Styling dust från Disp core , nagellack från lumene och depend, ögonskugga från Claudia,  Matte foundation från Loreal , Lack - kit från Depend, Cleansing fluid från lancome , body cream från Elizabeth Arden.

Eftermiddag

Nu kommer regnet men jag hoppas det är över snart igen. Saga ligger ute under bänken och blir inte blöt där hon ligger så hon får helt enkelt sova vidare där. Jag har än så länge idag inte gjort jätte mycket produktivt. :P Hängde framför tv:n hela förmiddagen då jag var trött och lekte med Sag en hel del. Det är inte många minuter som varje leksak är rolig så man får verkligen vara ombytlig. :) Men jag älskar henne för det

.

T I S D A G

Godmorgon. Det är tidiga morgnar i huset nu sedan valpen flyttat in  men jag klagar inte, hon är så söt så man bryr sig inte :). Annars idag sitter jag nu och tittar på tv4s nyhetsmorgon.




Charmtrollet herself!

Är verkligen våra fina valp :). Men nu ligger hon och sover så jag ska nog ta och göra detsamma. Godnatt!

Vår hundvalp är hemma!

Hon heter Saga och är nu ca 10 veckor gammal.

Just nu ligger hon och sover nedanför fötterna på mig och när hon vaknat blir det kissepaus samt middag. Glad i mat är hon iaf. Jag ska även iväg till djuraffären sedan och köpa tuggben, pipisar samt något annat roligt hon kan leka med.


 


Godnatt!

Jag säger godnatt efter en helskön helg. Återkommer imorgon med uppdatering.

Sommarlistan - Kopiera och svara!

Sommarlistan - Kopiera och svara!

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Mitt favvoställe är verkligen båten till havs. Förstå hur mycket du ser och upplever på havet än vad du gjort på land.

2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
- Jag hissar både stranden och att åka på olika äventyr! Jag vill röra på mig, se, uppleva.

3. Vad lägger du hellst på grillen?
- Mums med fläskfilé, fläskkarre samt korv.

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Det blir en vecka till sjöss, Malmö - Nynäshamn. :)

5. Dina bästa sommarfärger?
- Grönt och gult

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
- Klaga på vädret konstant, inte förstå hur vacker svensk natur egentligen är, klaga på myggen m.m


7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Mycket svårt. Men jag minns starkast den sommaren 97 när vi nyligen fått hem vår första hund och vi bodde i mosters stuga utan rinnande vatten och utedass. :)

8. Havet, sjön eller poolen?
- Varierar, alla tre beroende på var och vad som finns att tillgå.

9. Vad väljer du i glassbaren?
- Lätt mjukglass med chokladsås/strössel. Om det ej finns blir det vanilj och choklad kula.

10. Vart går din drömsemester?
- Min drömsemester är nog en jorden runt resa, där jag får se och uppleva mycket!

Huvudvärk

gör mig trött och hängig så jag ska ta och borsta tänderna och sen krypa ner i sängen för VILA och sova sedan! Godnatt!

Fredagsmys står på schemat!

Nu blir det film, cola och popcorn framför tv:n i källaren. Ska titta på den svenska filmen 7 miljonärer på kanal 5.

7 mijonärer
Svensk actionkomedi från 2006. Måns Lundin, stormrik arvtagare till en herrgård, ska gifta sig med den minst lika rika Judith Fahlén. Allt är dock inte så idylliskt som det verkar. Både inbjudna och icke inbjudna gäster smider planer på hur de ska komma åt bröllopsparets miljoner.
Medverkande: Michael Hjorth, Suzanne Reuter, Loa Falkman, Reine Brynolfsson, Fares Fares, Sanna Bråding
Produktionsår: 2006


Får se vad det är eller om jag tröttnar efter en timme :).

Imorgon är jag på vift hela dagen, kommer alltså inte bli mkt uppdaterande av den anledningen.

Berättar sedan om vad jag tyckte om filmen.

Fotbolls VM

VM i fotboll är nog alla flickvänner/döttrars mardröm (förutom de som faktiskt gillar fotboll då, ja). Allt ska kretsa kring när nästa match ska spelas och vilken tid. Allt ska planeras runtomkring detta och komma med andra förslag än att hänga framför tv:n då är världens mardröm för alla inblandade parter. Det är nu alla män blir som pojkar och skapar sig den där fula ölmagen för det enda som äts är väl snabbmat, chips och massvis med öl. Så jag säger NEJTACK till fotbolls VM, framförallt om Sverige inte spelar. Vad är det då för poäng att sitta och glo på andra länder när de spela fotboll?! Tror verkligen inte jag kan bry mig mindre så jag får väl tillbaka min pojkvän samt killkompisar om en månad.

Vad sägs tjejer? En tjejmånad för bara oss! :)


F R E D A G

God förmiddag!

Jag är uppe och tittar ut genom fönstret, regn och gråa moln utanför så långt ögat kan nå. :( Lite trist när det var så bra väder för en vecka sedan. Aja, det blir att bita ihop ordentligt och hoppas att det blir bättre snart.

Det är vad jag ska försöka hinna med idag.

 

Så det är väl dags att sätta igång tror jag. Hörs sen!

Inget napp

på Arken heller.. :( Nu börjar jag långsamt bli trött på letande och det lutar mer och mer åt att det blir en biabädd istället. :) Halsbandet tar vi det som vi redan har ett sedan tidigare, iaf nu i början samt att fällarna är nytvättade så det blir wonderful det med. Men nej, jag ska gå och slänga mig i soffan en stund innan det blir liite mer plugg ikväll. Ska ta tag i någon fråga till oc få till.

Biabädd; I den färgen hade varit kanonfin :)


Dags för mat!

Sådär efter att ha gjort klart ungefär 3 1/2 frågor av 7 möjliga så ger mig i kast med att laga mat och sen duscha för att iväg till Arken. :) Ses sen!

Tvi... :(

Lagom trött på att inte kunna komma igång och ogillar verkligen skjuta saker och ting framför mig :(. Men jag måste ta mig i kragen och göra något nu. Ska laga lite mat sen när mamma åkt mot jobbet, kanske göra en kopp te nu innan också så tröttheten försvinner. Jag tror nämnligen att trötthet kommer med den rastlöshet jag känner trots jag har mycket jag ska göra. :(

T O R S D A G

Godmorgon!

Sovit gott? Jag har verkligen gjort det. Idag blir det uppsatsskrivande, träning samt uppsatsskrivande. Ska försöka hinna förbi Arken en sväng också för mer letande efter en sängplats till kommande familjemedlem. :) Men hoppas ni får en trevlig torsdag!

Godnatt

Nu är jag trött och ska sova så jag säger bara en sak; GODNATT!

Jag är sämst!

på att blogga! Haha, dagar som sådana här är inte mina dagar, absolut inte. Varit ute på resande fot i princip hela dagen, först fram och tillbaka till kristianstad imorse, lagom till två var jag hemma igen, (då har jag 4h resväg tur och retur samt jag åkte hemifrån 0550), hemma drygt 1 1/2h innan jag följde med mamma till mobilia för att hjälpa henne fixa och trixa lite med ett par skor. Fick med mig ett par super snygga sandaler hem. Väl hemma igen bestämde vi oss för att laga pastasallad MUMS! Sedan åka iväg igen mot djuraffären för hemligt uppdrag. :) Hemma igen för ca 1h sen och nuuuuuu ska jag sjunka ner i soffan :).



En seg dag

slutar med en seg kväll och jag är tröööött. :( Så jag ska gå och borsta tänderna och sen krypa ner i sängen.

GODNATT!!

Home again

Efter ett par snurrevarv på Harald Nyborg, Rusta samt IKEA. Men guess what, ingen korg hittad som jag ville köpa. Riktigt typiskt va... Men kom hem med kanske en annan nödvändighet, inte till familjemedlem såklart men bra att ha hemma ändå.

Tänkte passa på och ge er dagens outfit också, absolut inget märkvärdigt.


T I S D A G

Godmorgon!

Sovit gott? Inte jag, helt... Somna först halv tre inatt så jag är lagom segstartad. :) Har iofs fått i mig frukost och duschat redan men få på sig kläder och sedan fixa med allt blir svårare. Ska försöka ta mig ut en sväng idag och se om jag hittar en korg till vår nya familjemedlem. Vad det är får ni reda på i slutet av veckan när hon flyttar hem till oss. :)


Segling

Godkväll!

Har nyss kommit hem efter en helskön kväll på scouterna. Seglat med en av våra expresser som heter Athena. Riktigt skoj med lagom hård vind och mycket fart och fläkt så vi stannade i hamnen och övade både tilläggning på boj samt manöverbord manövern.

Bild på en av våra expresser ute och seglar, dock inte jag ombord på denna bild.

Tilläggning vid bryggan senare blev inte riiiktigt som vi tänkt oss. :P Men tillslut fick vi till det efter lite meck :P. Underbart var ordet iaf. Segla två stycken på denna båt gör att man får riiiktigt mycket att göra hela tiden, dessutom i mycket vind gör det sig ännu tydligare men seglarpolare gjorde det bra att reda ut både stor och fock när jag styrde. Rejält skönt att få riktig coachning i vissa avseenden då jag i vissa situationer är helt lost och inte riktigt vet vad som ska göras. Blir förhoppningsvis ett seglingstillfälle till denna veckan men då på båt modell mindre, en av våra 606:or.


Nu iväg och handla

mat på maxi :). Sedan även kolla efter hundkorg samt halsband etc etc :). Smått spännande och träffa nya familjemedlemen i slutet av denna veckan. :) Hörs senare!

M Å N D A G

Godmorgon!

Tog en sovmorgon idag och vakna för drygt en timme sedan, har lagat smoothie och ätit frukost sen dess. Vad som händer än idag är svårt att säga då det regnar så städning hade kanske inte varit fel ändå. Så ja, det får det bli :). Ska visa resultatet sen och bli bättre på att fånga dagen i bilder. Ses!

Eftermiddag

Hello mina vänner!

Idag sitter jag ute med bikini på och bara älskar vädret. :) Vart som sagt iväg imorse och tränade. Isch, vad jobbigt det var :P. Konditionsträning när man inte gjort det på länge märks! Men nu är jag hemma, ätit pizzarester till lunch, gottat mig i solen och ska väl snart försöka komma in i duschen igen, fixa till mig för att dra mot stan och träffa upp pojken.

Hörs!


L Ö R D A G

Godmorgon! :)

Seg start på morgonen kan man väl säga :) Ska strax sätta på mig lite kläder, äta frukost samt borsta tänderna för att cykla iväg till värnhem för lite träning. Har verkligen inte blivit mycket sådant de senaste veckorna iom uppsatsskrivandet. Men nu ska jag verkligen ta tag i saken och träna mer eller mindre varje dag. Konditionsträning kan man aldrig få för mycket av. Hörs!

Ruskigt trött

Det märks att man varit igång i snart 18h, hjärnan hinner inte riktigt med längre så jag tänkte faktiskt borsta tänderna och sen krypa ner i sängen och se på ngtn fim.


Slutseminarium

Hello!

Hemma igen efter en hel dag i skolan, lagom hungrig och sånt med. Men lagom road att ställa mig att laga mat... Kanske blir pizza? :) Ska välja något heelt annat än vad jag brukar. Är lagom trött på gyrospizza nu, får bli hmm.. kebab kanske istället! :)

Aja, för att relatera till rubriken så var det ju slutseminarium för kandidatuppsatserna idag och allt gick väl frid och fröjd fram tills vi precis skulle gå hem. Handledaren ber mig och min kompis stanna då han vill prata med oss. Då säger han att vår uppsats inte är klar på långa vägar, (så det han tidigare på dagen sagt att alla kompletteringar ska vara inne den 18 juni gäller inte oss). Men han tror garanterat vi grejar det och lämnar in en färdig uppsats men dock kanske inte förrän i augusti. Så där försvann den sommaren, men trots allt vad gör det? Jag hade inte så hemskt mkt planerat ändå. Men ändå lite trist... :( Jag försöker se det postiva i det hela, han vill att vi försöker slutföra det vi påbörjat trots att det tar lite längre tid än planerat och det är jag glad för. Så nu ska jag njuuuta av ledig helg, sen på måndag hoppas jag vi fått svar från handledaren ang om han själv ska fortsätta hjälpa oss eller om en av hans kolleger ska det.


Fredag

Slutseminarium idag så jag är uppe tidigt, ska strax äta frukost för att sedan dra iväg. Hoppas ni har en bra dag!

T O R S D A G

Godmorgon solstrålar!

Idag blir det lite allt möjligt, ska åka hela stan runt känns det som, kolla upp lite grejs och sånt där. Behöver nämnligen både ny flytväst och iaf en ny seglarjacka, får se vad det blir. Dock förundras jag över varför alla prylar ska vara så idiotiskt dyra bara för det är märke, en seglarjacka för 5000 kr tex. :O Sen blir det lite träning ikväll hade jag tänkt, men innan denna dag drar igång får det bli frukost, då jag tog sooovmorgon, första på läänge :). Ska även sätta ihop min presentation till morgondagens slutseminarium.


Nu iväg och handla

Med mamma :). Ska bli både schampoo och balsam och annat smått och gott för kroppen. :) Body lotion i härlig doft för både näsa och kropp låter som gooood ide. Blir väl lite mat också.. Ciao så länge!

Eftermiddag

Jag är hemma igen, efter en dag på stadsbibblan med opponeringsarbete, skööönt att det snart är över. Har slutseminariun på fredag och sen är det liiite sommarlov innan kompletteringsarbetet drar igång. :) Så nu ska jag dra av mig värsta jeansen, hitta ett par sköna shorts och ut i sommarvärmen. Ses!

O N S D A G

Godmorgon!

Sitter här och förundras över hur vädret kan gå från spöregn ena dagen till strålande sol nästa men älskar det! Sol gör min dag och jag blir piggelin av den. Har nyss duschat så nu ska jag se till att få imig frukost för att sen iväg mot stadsbiblioteket för opponeringsarbete. :) Ses!

Godnatt!

Tisdag kväll och jag säger godnatt! Då denna dag försvunnit snabbt och jag tänker sova strax, då det är upp vid halv 7 imorgon. Så godnatt och sovgott!

T I S D A G

Godmorgon!

Junimånad är kommen och den månaden ser ut att börja med regn, uhä. :( Men bättre att det regnar än snöar åtminstone. Men jag längtar tills sommaren kommer på allvar, sticka ner till vattnet, sola, segla och leka livet :).

Men idag ska jag till stadsbibblan om drygt 40 min så tänkte komma igång och göra mig i ordning :). Hörs senare!

RSS 2.0